Comme soupe

Soepbars, ze doen het goed tegenwoordig. En uiteraard doet de één het al iets beter dan de ander. Comme soupe behoort tot de supersoepbars. Gelegen op het gezelligste pleintje van Antwerpen: het Hendrik Conscienceplein – dixit mijn ex-collega Kathy.

Je kan er overdag terecht voor een dagsoep, de onvermijdelijke tomatensoep met balletjes, enkele suggestiesoepen en een maaltijdsoep. In mijn geval gaat het om witloofsoep, auberginesoep met basilicum, bloemkoolroomsoep met grijze garnaaltjes of pittige Spaanse soep met chorizo en kikkererwten. En tomatensoep met balletjes, uiteraard. Op het krijtbord adverteren ze ook een aantal belegde boterhammen.

comme soupe

Bloemkoolroomsoep met grijze garnaaltjes (€ 5,50) it is.

Comme Soupe kiest operationeel misschien niet voor de meest eenvoudige flow, maar klantvriendelijk zijn ze wel. Je bestelt de soep van jouw keuze aan de bar (naar analogie met soepbar), zoekt vervolgens een plekje in het kleine doch fijne eethuisje, vervolgens brengen ze brood en water, nog wat later de soep, na de consumptie betaal je opnieuw aan de bar en kun je met hernieuwde innerlijke warmte de (werk)dag verderzetten.

Misschien er toch even op wijzen dat wij ons boven op de duplex nestelen, aan een soort toog met zicht op het gelijkvloers en de voorbijwandelende stadsmensen. De vriendelijke en bovendien knappe uitbaatster loopt gezwind de steile trap op en af met dampende borden soep in de hand. Een kwestie van training, maar het blijft straf!

En dan over de soep, nog een element waarom ik Comme Soupe als een supersoepbar afschilder. Extreem lekker! Fluweelzachte bloemkoolsmaak, met verse garnaaltjes. Ik blijf scheppen, zelfs als mijn mooie kom te snel leeg is. Kudos tevens voor het knapperige stokbrood. Deze ieniemienie dingen maken van een eenvoudig en ondertussen wijdverspreid concept als een soepbar een plek waar je met graagte je soep slurpt.

Alsof we in Parijs zitten, zeg ik. Mijn vriendin beaamt.
En voor zij die niet van Parijs houden, afhalen of leveren kan ook.

Een reactie achterlaten