Café Congé

Eventjes opgezocht en mijn blogpost (zonder foto’s) van Spijshuis Anna dateert van zeven jaar geleden. Waarom ik hiermee begin? Omdat Café Congé op dezelfde locatie van het voormalige Spijshuis Anna zit. Fonteineplein 22. Het contrast tussen beide interieurs kan niet groter zijn… Ooit omschreef ik Spijshuis Anna als een plek die niet zou misstaan in FC De Kampioenen. Café Congé trekt een iets hippere kaart.

Foto: Venuez.be

Welke kaart? Wel, vooral eentje met véél drank en véél tapkranen. Zeven om exact te zijn.

Foto: Facebookpagina Café Congé

Logisch als er Café in je naam staat! Mijn vriend kiest voor een La Chouffe (€ 3) en ik laat mijn oog vallen op het pikante tomatensap van Big Tom (€ 3,50).

Van zodra we iets vragen aan de cafébazin raken we gecharmeerd door haar aanstekelijke lach. Ik ga instant zelf glimlachen. Wat een lieve schat!

Ondertussen kijken we ook even naar de eetkaart. Daar staan een aantal (café)hapjes op zoals droge worst, chips, tapenade, kaas (van het Hinkelspel) en charcuterie. In de andere kolom vind je een beperkte lijst gerechten: spaghetti bolognaise of vegetarisch, croque monsieur / pesto / bolo en een seizoenssalade. De salade blijkt bij ons bezoekje een salade met huisgemaakte tonijnsla, verse perzik en boontjes te zijn. Ik had mijn oog echter al laten vallen op de spaghetti bolognaise medium (€ 8). De overkant twijfelt nog even over de salade, maar sluit zich dan toch bij mijn keuze aan.

Foto: Facebookpagina Café Congé

 

Hoe neem je in een vrij donker café in godsnaam een degelijke foto van een bord spaghetti als je enkel een iPhone op zak hebt? Niet dus. Laat je vooral niet ontmoedigen door het beeld: zowel mijn lief als ik proeven enthousiast van de Café Congé spaghetti. De spaghettislierten blijken perfect al dente gekookt, de saus bestaat uit heerlijk grove brokken kwaliteitsgehakt en dito stukken groenten. Ook de diepe smaak van de bolognaise zit helemaal goed. Ik geef zelfs toe dat deze spaghetti bolognaise mijn eigen thuisversie overtreft! Veel lovende woorden voor een simpel bord spaghetti.

Een uurtje later en met een vederlichte rekening van € 22,50 rijden we terug naar huis. Café Congé staat vanaf nu op de radar voor doordeweekse avonden zonder zin om te koken of zin om lang / duur te tafelen.

Een reactie achterlaten