Barbaro (gesloten)

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Op de donderdagavond voor de Paterholfeesten reserveer ik bij Barbaro, een nieuwe zaak die in de Rodekoningstraat een Italiaanse wind laat waaien.

We kiezen een tafel uit in het eerste gedeelte en krijgen samen met de kaart een shot negroni (gin + vermouth + campari) van het huis. Zo voel je je meteen welgekomen.

Ondertussen selecteren we elk een aperitiefje: Big Tom spicy tomato juice (€ 3,70) voor haar, spumante Il Grillo (€ 7,50) voor hem. Daar zijn we snel uit, over de eetkeuze twijfelen we evenwel langer. Ik lonk naar de antipasto om te delen, alleen liggen die prijzen (€ 25 à € 29) relatief hoog en aarzel ik of er daarna nog wel een pizza bij kan. De joviale uitbater van Limburgse oorsprong reikt ons echter de oplossing aan: deel één plank en vervolgens één pizza. Deal!

Dus verschijnt eerst de Gustoso (€ 29) met Italiaanse charcuterie, kazen, gegrilde groenten en olijven als deelbaar voorgerecht. Het begeleidend huisgemaakt brood blijkt nog wat warm en hemels. Ook de vleesjes en kaasjes van excellente kwaliteit bevallen absoluut: denk pancetta, lardo, mortadella, denk pecorino, taleggio, gorgonzola.

Daarna mag Wacko Jacko optreden: een pizza met venkelworst, aubergine, ei, parmezaan en tomatensaus. Na een paar stukken probeer ik te identificeren wat deze pizza nu zo zalig maakt… Ik kom uit bij een intense tomatensaus, een schitterende korst en allemaal topingrediënten als beleg.

Ook Jan & Nele van Mémé Gusta blijken trouwens de weg naar Barbaro te vinden. Ondertussen proeft mijn vriend met plezier van de rode huiswijn (€ 5). Wanneer de Italiaanse gastheer hem later een andere (duurdere) rode laat proeven met een echt rock & roll etiket, verkiest hij toch om bij de huiswijn te blijven. Hij wordt bijgetreden dat dit prijs-kwaliteit inderdaad een prima wijn blijft.

De limoentaart (van Caffè Rosario – de tweede zaak op het Emile Braunplein van deze ondernemers) en enkele zoete pizza’s pogen me te verleiden. Dessert zal echter voor een volgende keer zijn. Bij deze is het beloofd dat die er komt. Arrivederci!

 

Een reactie achterlaten