Café Camino (gesloten)

Sommige adressen staan al jaren op mijn restolijstje en Café Camino op de Antwerpse Vrijdagmarkt is zo eentje! Ze zijn duidelijk een lunch-en-late-lunch-plek, want slechts open tussen 12u00 en 18u00 van dinsdag tot zondag. Het blijkt echt nodig dat mijn gezelschap niet veel na 12u00 arriveerde om één van de paar overblijvende tafeltjes te ‘securen’. Ik kom niet veel later aan en wurm mij tussen de andere Camino-gasten naar haar toe.

2015-11-26 12.23.20

Ik volg haar drankkeuze en bestel tevens een glas witte wijn. Eetgewijs lonkt zij naar de noodle salad (spicy Vietnamese noodle salad, chinese kool, sojascheuten, fresh herbs, spicy Vietnamese fish sauce, crushed peanuts, crispy onion) met lemongrass tofu (€ 13,50). Mijn plan is om even uit mijn comfortzone te treden en niét de pho bo (Vietnamese noodle soup) te bestellen. Doe mij maar de rice bowl (topped met kimchi, gember-lente uit dressing, pickeled veggies, fried egg) met glazed makreel (€ 14,50). Ik ben wat in de war door het continue mixen van Engels en Nederlands op de kaart, maar wat doet het er eigenlijk toe als je snapt wat ze bedoelen.

2015-11-26 12.48.02

Ondertussen zien we links en rechts voornamelijk noedelsoepen geserveerd worden en dan zijn wij aan de beurt. Soms weet je al dat iets lekker zal zijn zonder er van te proeven. In een witte bowl ligt onderaan de geweldig gekruide rijst met daarop de beloofde groenten en toppings. Verder zie ik drie stevige stukken makreel die geweldig smeuïg smaken en een mooi gebakken spiegelei. Het geheel is appetijtelijk afgewerkt met sesamzaadjes, gedroogde ui, lente-ui en koriander. Tot slot zit op de rand van de bowl een veeg pikante saus met een barbecuesmaakje. Erg leuk gedaan!

Oh. My. Camino. Hier kom ik zeker nog terug. Fingers crossed dat ik vaak tegen 12u00 in de buurt van de Vrijdagmarkt in Antwerpen ben. Wat mij betreft de counterpart van de Gentse Ramen noedelbar – weliswaar met een iets ruimere kaart en tegelijk evenveel eigenheid, even krap qua zitruimte.

En ja, ik moet het toegeven… Instagram-queen Joy Anna Thielemans slaagt er in om een veel betere foto te nemen dan ik. Goed gedaan, Joy Anna!

2015-11-26 14.15.19

Een reactie achterlaten