Brasserie Juste

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Na een stevige wandeling langs de Schelde kloppen we op zondagavond in Dikkelvenne aan bij Brasserie Juste.

In september 2015 openden chef Tom en gastvrouw Wendy hun zaak vlakbij de kerk. De eerste indruk zit goed: eigentijds interieur en instant attente bediening. We starten met een glaasje cava Naveran Brut (€ 4,50) en de menukaart die wat verstopt zit achter nogal wat bladzijden wijn.

We twijfelen vooral tussen enkele barbites en daarna een côte à l’os delen of elk een voor- en hoofdgerecht. Het wordt de laatste optie. Ik zie vis als hoofdgerecht wel zitten, alleen blijken de sliptongen uitverkocht. Wel merk ik dat er aan een andere tafel kabeljauw geserveerd wordt, dus informeer ik of er eventueel suggesties zijn. Bingo!

Mijn meneer valt als starter voor de huisbereide garnaalkroket (€ 8,50), ik kies na veel aarzeling de gravad lax (€ 13). Daarbij selecteren we uit de vier witte opties per glas de Riesling Tanisch Kabinett (€ 5,5): minder droog dan verwacht, desalniettemin erg lekker.

Aan de overkant zie ik een artisanale kroket met verse garnalen en gefrituurde peterselie. Eerlijk is eerlijk: het water loopt me in de mond. Gelukkig bekoort ook mijn contemporaine compositie met blokjes gemarineerde zalm, radijs en (granité van) appel.

Wijngewijs blijf ik bij wit, dit keer wel de Italiaanse Le Strette (€ 5,50). De overkant volgt in de rode versie, voor bij zijn gegrilde entrecôte Hereford met salade, handgesneden frieten en pepersaus (€ 26). Helemaal volgens de regels van de kookkunst! Mijn kabeljauw, lentestoemp, gepocheerd ei (€ 24) smaakt evenzeer, alleen mocht de stoemp iets smeuïger. De lente proef ik wel nadrukkelijk door de keuze voor wortelen, erwtjes, munt en bieslook in diezelfde stoemp.

Zoals gewoonlijk passen we voor dessert. Een cappuccino (€ 3,50) willen we wel en daarbij hoort de juiste hoeveelheid zoetigheid voor mij: een stukje chocoladebrownie. Dikkelvenne heeft er – naast de aangename wandel- en fietsomgeving – een troef bij met Brasserie Juste.

Een reactie achterlaten