Bar Copine

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Een conceptbar waar drankjes, food en design samenkomen: genoeg troeven om bij Bar Copine in Lokeren langs te gaan voor een lunch.

Ik installeer mij aan het laatste vrije tafeltje, de krukken aan de verstoog waren ook een optie. Rondom mij zie ik alleen maar mooie (en ook lekkere) dingen en het goede nieuws is dat zowat alles te koop is.

Even staren naar de kaart doet mij twijfelen tussen soep en een salade, of een beetje gek doen met soep (€ 5) en een camembert uit de oven (€ 8) – die bij de bar bites staat. Het wordt het laatste met daarnaast een glas witte wijn. Ik verkies de Italiaanse Castelforte (€ 6) van Garganegadruif boven de Spaanse Fayenzas (€ 4). De frisse wijn komt op een strak dienblad in het gezelschap van een potje zoute snacks.

Als volgende verschijnt de dagsoep met pompoen, wortel en een Aziatische touch. De smaak zit prima, het zijn echter de extraatjes die de soep super maken: op het bord ligt als begeleiding niet alleen brood, maar ook proevertjes van de lunchkaart zoals wat gegrilde groenten, quinoa, kikkererwten. Zo logisch eigenlijk, dat lunchbars dat niet vaker doen…

De dienster waarschuwde mij dat de camembert even zal duren, dat valt al bij al mee. Ik verdenk de buren ervan een jaloerse blik op mijn kaasje te werpen. Het ziet er dan ook beeldig uit: een ingekerfde camembert met rozemarijn en soldaatjes.

Voor de aanlokkelijke taarten in de toog werken ze samen met Toert. Het vraagt wat zelfdiscipline, maar de combinatie van een volledige camembert én taart als lunch zou er toch los over zijn. Misschien een volgende keer, al lijkt Bar Copine mij tevens de ideale plek om te brunchen (op zondag, na reservatie) of te borrelen.

O ja, ik kijk op het einde nog even rond en loop met een – bijzonder mooie, het mag gezegd – zilveren halsketting naar buiten…

 

Een reactie achterlaten