L’Envie

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

De L’Envie beleving begint ongetwijfeld met de rit ernaartoe: vanuit Kortrijk over Zwevegem krinkeldewinkel tot in Sint-Denijs.

We bellen op vrijdagavond om 19u30 aan en gastvrouw Ines nodigt ons uit om te aperitieven in de zithoek. Geen slecht voorstel, gezien we de allereersten zijn. Later op de avond geraakt L’Envie alsnog volledig gevuld.

De gastronomisch avond mag van start gaan met huischampagne van François Girard (€ 15). We nippen, knikken en proeven van de amuses met ansjovis, nobashigarnaal, makreel en asperges in de hoofdrol. Chef David Grosdent toont meteen wat hij kan…

Dat willen we graag verder ontdekken tijdens het Découverte menu (€ 60 voor 4 gangen, €22 voor aangepaste wijnen). Mijn wederhelft gaat in op het wijnvoorstel, ik pas als chauffeur. Op zaterdag en zondag serveren ze enkel de langere menu’s Plaisir (€ 70 voor 6 gangen) en Signature (€ 80 voor 7 gangen).

We gaan aan tafel in de lichtrijke uitbouw met halfopen keuken. Ik drink mee van de eerste witte wijn, een Muscat die verrassend genoeg niet zoet is. Een prima begeleider van het eerste voorgerecht: grijze garnalen uit de Noordzee, burrata uit Pouilles, daslook, avocado. Ik apprecieer de eigenheid van dit beeldige bord – denk aan garnalen in combinatie met burrata en gebakken avocado. De koolvis, groene asperges uit Pertuis, morieljes, Comtékaas als tweede voorgerecht dwingen ons in stilte te genieten.

Het hoofdgerecht met Barbarie eend, Mechelse asperge, Roscoff ui, artisjok, erwten gaat verder op dit elan, zo ook de schitterende Morgon die erbij geschonken wordt. Na een complimentje van mijn vriend wordt zijn glas nog een paar keer bijgevuld.

We ronden af met rabarber, hisbiscus, gegrilde amandel, gelei, yoghurt aan tafel en daarna nog met koffie en huisgemaakt zoets in de zetels.

De Waalse invloeden en de seizoenen doordringen de gastronomische keuken van David Grosdent. De gastvrouw versterkt het geheel met haar mooie wijnen en professionele bediening, alleen kan ze voor een volle zaal nog wel wat mature hulp gebruiken. Samengevat de rit naar Sint-Denijs meer dan waard!

Een reactie achterlaten