Bord’eau (gesloten)

Nieuwe eetadresjes in Gent blijven zelden onopgemerkt. Al zeker niet als het om een prestigieus project als de gerenoveerde Oude Vismijn gaat. Eerlijk gezegd reserveerde ik toch met gemengde gevoelens bij brasserie Bord’eau voor de paaslunch, want sinds de opening waaiden tegenstrijdige beoordelingen mijn richting uit. Van dolenthousiast tot gematigd tot ronduit negatief. Genoeg reden dus om de proefondervindelijkheid het laatste woord te geven…

Bij aankomst bleek dat we een tafeltje kregen op het overdekte terras – iets wat ik bij de reservatie een aantal weken geleden niet specifieerde. Meteen werd het voltallige gezelschap betoverd door het verdomd fraaie uitzicht.

In tegenstelling tot wat ze bij de reservatie vertelden, serveerden ze geen specifiek paasmenu – asperges en lam bijvoorbeeld. Dus bestudeerden we de kaart, bestelden meteen huischampagne en later nog het driegangenmenu voor de billijke prijs van € 35. Voor de ganse tafel, een conditio sine qua non bij deze menuformule.

Helaas bleven de verwachte amuses uit bij het nuttigen van de paasbubbels. Dus genoten we nog maar wat van het panorama en het gezelschap…

Gerookte en gemarineerde “Cherbourg” zalm / Toast/ Griekse yoghurt
Frisse opener in het perfecte pact met het broeierige lenteweer. Correct, vers, inspiratievol om thuis zelf eens te fabriceren als voorgerecht.

Kabeljauw / Karnemelkpuree / Spinazie / Garnalen
Klassiek, maar lekker klassiek. Zoals ik het graag heb. Met karnemelkstovers. De kabeljauw wel net op het randje van ondergaard.

Parfait / Passievruchten / Mango / Cocos / Citroengras
Opnieuw welkome verfrissing met fijne smaakcombinaties, maar geen citroengras te bespeuren. Gepaste afsluiter van een lichte driegangenlunch!

Hierbij ga ik dus officieel niet akkoord met de criticasters. Bord’eau serveert inderdaad geen sterrengastronomie, maar dat is ook niet de promesse van een brasserie. Als je ’t mij vraagt smakelijke gerechten voor correcte prijzen geserveerd door professioneel personeel in een uitzonderlijk kader.

Hier kom ik nog, zo au bord de l’eau…

Een reactie achterlaten