Het Vogelnest – EI#3

Afgelopen weekend was het feest bij het vogelnest, een broedplaats voor cultuur in Gent die zijn nest bouwde in het bedrijvencentrum aan de Nieuwevaart. Wij gaan er op een zondag heen, getriggerd door een artikeltje in zone/09 voor de Eco Urban Crafts Market. Dat marktje blijkt deel uit te maken van het feestweekend EI#3. We vinden er vooral veel (dezelfde of gelijkaardige) handgemaakte juwelen, kledij, kaartjes, … Gelukkig ook een paar originele designers met houten plankjes, krukjes en lampen.

photo (44)

Wanneer we een peiltje met expo erop zien, gaan we nieuwsgierig kijken. We klimmen een ijzeren brandtrap op tot het eigenlijke nest. Daar staat een boeiende tentoonstelling opgesteld met bijzondere aandacht voor de inmiddels overleden Nederlander Herman Brood. Voornamelijk schilderijen, maar ook zijn met verf bespatte schoenen trekken de aandacht vanuit een vitrinekast.

photo (48)

Verder raak ik tevens gecharmeerd door het werk van Benjamin Van Oost, Jochen Samson en uiteraard het fijne uitzicht op de omringende panden en het ruimere Gent.

photo (45) photo (47)

Gerelateerde blogposts: