Weekendje Amsterdam – the food

Wie Nederland zegt, denkt niet meteen aan culinair hoogstaand. En toch heb ik een zwak voor hun kroket, met of zonder broodje. Maar uiteraard at ik afgelopen weekend in Amsterdam meer dan kroket alleen…

zondag
Tussendoortje ••• Mc Kroket bij Mc DonaldsLunch ••• Oerbruin met gebakken spinazie, kalkoen,
paprika en chilisaus-mayonaise bij Lust

Tussendoortje ••• Bitterballen op een terras
Diner ••• Pijlstaartinktvis uit de oven gevuld met tomaat, basilicum en gepofte paprika, met salade van Barba di Frate als voorgerecht – Papardelle met gestoofde Kamperlamschouder en artisjok als hoofdgerecht bij Fifteen van Jamie Oliver

maandag
Ontbijt ••• Uitgebreid ontbijt bij InPetto Bed and Breakfast
Lunch ••• Broodje haring en kibbelingen met friet op de NDSM werfTussendoortje ••• Warme nachos met guacamole, salsa,
galapeño en zure room in Café Noorderlicht
Diner ••• Selera Blauw (rijsttafel met vlees, vis, groente) geserveerd met sambal goreng kentang, sayur lodeh, gado gado, atjar ketimun, seroendeng, nasi goreng en nasi putih bij Indonesisch restaurant Blauw

dinsdag
Ontbijt ••• Uitgebreid ontbijt bij InPetto Bed and Breakfast
Lunch 
••• Biefstuk Bali bij Café Loetje
Smakelijk!