Dilemma van de dag

Like!
Iedere rit een persoonlijk snelheidsrecord vestigen zonder zwaar over de schreef der toegelaten snelheid te gaan op het traject Gent – Vilvoorde of de omgekeerde richting. Pakweg een half uurtje woon-werkverkeer. ’s Morgens langer (uit)slapen en toch beduidend vroeger op de werkplek aankomen. Een verademing.

Dislike!
Iedereen uit mijn onmiddellijke omgeving overbrugt de periode tussen kerst en nieuw buiten de Belgische grenzen. Letterlijk gezien bevinden die “iedereen” zich dus momenteel niet in mijn buurt; ze zijn in London, Rijsel, Berlijn of Polen. En na een jaartje reisdieet wegens bouwperikelen vervult iedere tekennengeving van buitenlands vertoeven mij met een tikkeltje niet-slecht-bedoelde jaloezie.

Met veel graagte ruil ik Vilvoorde deze week in voor een wereldstad of een berg vol sneeuw. Maar mag ik mijn coupons voor fileloze dagen dan wel in 2012 opgebruiken?