Appartemensen

Mensen die apart en toch samen leven. Het zou op een LAT-relatie kunnen duiden. Maar ik verwijs naar zij die boven, onder en naast elkaar wonen in een appartementsgebouw.

Appartemensen.

Ik hoorde het woord voor het eerst uit de mond van een ex-buurman.
En het woord bleef hangen.

Daarenboven heb ik de gewoonte om te Googlen vooraleer ik iets teken. “Als puntje bij paaltje komt…” bijvoorbeeld. Of “Hartzeer“. Of “Baksteen in de maag“.

En toen ik dat deed voor “Appartemensen” stuitte ik zowaar op een boek van Dimitri Leue met een identieke titel. Alright, het onderwerp is reeds aangesneden. Vermoedelijk door mensen – misschien wel aparte mensen – met meer talent dan ik. Dus ik waag mij niet meer aan een tekening.

Spontaan popt ‘Flat life’ van Jonas Geirnaert op…
Een toepasselijk kortverhaal. Voor mensen, zij het apart of niet.