Johan’s call center

Zeven telefoontjes verwachtte Johan Vande Lanotte vandaag. Eentje vanuit de hoofdkwartieren – of waar de partijbonzen ook mogen nota’s bestuderen – van CD&V, CDH, Groen, Ecolo, N-VA, PS, SP.A (in alfabetische volgorde opgesomd wegens mijn beoogde objectiviteit). Zeven telefoontjes. Op één dag. Dat is nog behandelbaar…

Maar stel je nu voor dat ze de vraag in de groep willen gooien. Niet alleen de partijvoorzitters, maar de voltallige Belgische bevolking krijgt het recht om de nota Vande Lanotte al dan niet te zegenen. Dat zou kunnen met een traditioneel referendum. Al brengt dat een enorme logistieke rompslomp met zich mee. Dat zou kunnen met een online referendum. Al lijkt mij dat sorry, Q – iets te verregaand voor onze nog in digitale kinderschoenen staande e-government.

Dus blijft het telefonisch referendum over. Denk aan zo’n gigantisch call center zoals tijdens die televisieshows – parallel uitgezonden op de openbare en de commerciële omroep – boordevol liefdadigheid ten voordele van een bepaalde (natuur)ramp.

Welkom bij de nota Vande Lanotte.

Om verder te gaan in het Nederlands, druk 1.
Pour continuer en français, tapez 2.
Auf Deutsch? Wählen Sie 3.

Indien u akkoord gaat met de nota, druk 1.
Indien u niet akkoord gaat met de nota, druk 2.

U gaat niet akkoord met de nota.
Om het vertrouwen in mijn onderhandelingspogingen uit te spreken, druk 1.
Om koning Albert II om een nieuwe bemiddelaar te verzoeken, druk 2.
Om nieuwe verkiezingen te eisen, druk 3.
Om het allemaal niet meer te weten, druk 4.
Om geen ene moer meer te geven, druk 5.

Wij danken u voor uw oproep.
En voor uw eventueel begrip.

1 thought on “Johan’s call center

Comments are closed.