Regeringsvorming

Als eerste titelidee voor deze post dacht ik aan “A(ha)-politiek”, omdat dat passend omschrijft wat ik voel en denk bij de huidige politieke situatie. En een verduidelijkingsopdracht zal – voor alle duidelijkheid – niets veranderen aan dat voelen of dat denken. Ik ervaar een zekere vorm van desinteresse, af en toe zelfs versterkt door een opwelling van apolitiek willen zijn. En toch blijf ik hopen dat de oplossing voor deze impasse eens geen compromis (just another compromis) zal zijn. Ik wil – los van mijn persoonlijke politieke voorkeur – een Aha-erlebnis: denk aan eenĀ magische oplossing, een wonderformule, een toverdrankje die / dat ons voor een aantal jaren verlost van deze regeerleemtes.

Volgens mij zijn we nog veraf van deze Aha-politiek. Koning Albert II krabt ongetwijfeld in zijn weinige haren. Bij wijze van stimulans dacht ik er dan ook aan om hem een bakvorm in de vorm van een regering kado te doen. Een regeringsbakvorm. Alleen kreeg ik mijn visueel idee niet op papier, vandaar de hulp vanĀ @landschip

Met bijzondere dank aan @landschip voor de verwerklijking van mijn mentale cartoon

2 thoughts on “Regeringsvorming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *