Creatief met new Facebook profile

Facebook lanceerde begin december de vernieuwde profielpagina, meteen goed om even talk of the town te wezen in Twitterville. Mondjesmaat omarmden mijn Facebook vrienden het nieuwe profiel. De meesten – mezelf incluis – deden/doen dat kousenvoetend zonder al te veel franjes, maar niet Alexandre Oudin…

En hij is niet de enige die deze Facebook update met enige creativiteit invulde. Technobolt.com presenteerde een top 10 – daar zijn we tenslotte de periode van het jaar voor – van inventieve profileringsdrang.

Nu kun je dit als bedrijf glimlachend aanschouwen (“’t Zijn toch kastaars, die geeks!”) en wellicht zullen de digitievelingen deze URLs intern verspreiden. Of je kunt zelf inhaken op deze minitrend… Schweppes koos voor de laatste optie.

Mijns inziens een geslaagde actie met verdomd veel hedendaagse voeling voor een bedrijf uit 1783. Weinig brand fit wel – volgens een goed-e vriend die digitaal veel meer bruist dan ik. En hij heeft een punt… De kans is reëel dat ik binnen een paar maand niet meer weet welk merk deze profile app aanbood.

[UPDATE]

Mijn collega’s wijzen op een merkloos alternatief: www.profile-maker.com. Minder arbeidsintensief en iets verregaander dan enkel profielfoto’s bij Schweppes…

1 thought on “Creatief met new Facebook profile

Comments are closed.