Lazy food

Tijdens het kokerellen hou ik er al eens van om mij er gemakkelijk van af te maken, desalniettemin met een gegarandeerd smakelijke maaltijd als eindresultaat. Dan ga ik zonder schroom voor lazy food

Wat ik vandaag als avondmaal met duidelijke lazy food stempel klaarmaakte:

Marokkaans gehaktbroodje met winterse groentenschotel

INGREDIËNTEN

voor het gehaktbroodje

 • 500 gr gemengd gehakt
 • 1 ei
 • 1 koffielepel mosterd
 • peper & zout
 • komijn, kurkuma, oregano

voor de winterse groentenschotel

 • 1 stuk pompoen
 • 4 raapjes
 • 250 gr blonde champignons
 • 4 grote aardappelen
 • peper & zout

BEREIDINGSWIJZE

 • Groenten kuisen en in grove brokken snijden
 • In ovenschotel schikken en overgieten met olijfolie
 • Bepeperen en bezouten
 • 60 minuten in voorverwarmde oven van 180°
 • Gehakt mengen met ei, mosterd en kruiden
 • Bepeperen en bezouten
 • In ovenschotel schikken
 • 40 minuten in voorverwarmde oven van 180°
 • Serveren met gemengde sla en zelfgemaakte mayonaise

Lazy food volgens mijn definitie heeft zo z’n voordelen. Terwijl het eten in de oven (soms ook in de stoomkoker of tajine) gaart, is er in plaats van roeren en dergelijke tijd voor aperitieven. En zelf heb ik als kok na een lazy food bereiding nog steeds appetijt – wat bij uitgebreide kooksessies soms niet meer het geval is.

Tot slot nog mijn excuses…
Ik vergat dit keer om een foto te maken van mijn bord.
Geen voedsel voor de food pics pagina!

4 thoughts on “Lazy food

 1. Zo lazy vind ik dat niet hoor, je staat een vleesbroodje te kneden én je snijdt een heleboel groentjes enzo. Lazy food is hier vol-au-vent uit de diepvries met frietjes van de frituur, ofzo :). Ik vond “blonde champignons” trouwens wel mooi klinken, zijn dat gewone witte champignons?

Comments are closed.