iPhone 4

Afgelopen vrijdag. Rode loper, afscheidingspaaltjes en vlaggen aan het Mobistar Center in Roeselare. In de rij een aangespoelde Gentse met nummertje 78. Jawel, ik behoorde tot die 100 gelukkigen die in deze specifieke winkel te veel geld mochten neertellen voor de nieuwste iPhone 4.

Eerst maanden wachten. En dan nog eens meer dan een vol uur.
Op een design-verantwoord doosje gevuld met een design-puike smartphone.
Kleur: zwart (uiteraard). Capaciteit: 16GB.

Mijn persoonlijke bevindingen – vanuit een niet-technisch perspectief.
Geen vergelijking met vorige iPhone modellen (wegens geen in bezit).
Geen bespreking van de nieuwste features (wegens reeds overvloedig beschikbaar).
Geen nieuws over #antennagate (wegens geen problemen mee totnogtoe).

  • Het pre-order bij Mobistar (exclusieve iPhone verdeler in België) bleek een betere zet dan de wachtlijst bij Switch. Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik op 2 paarden wedde. Maar nog geen 24u nadat ik mijn reservatie bij Mobistar bevestigd kreeg, meldde Switch via mail dat ze wegens bevoorradingsproblemen de iPhone 4 voorlopig niet zullen verkopen.
  • Na de effectieve aankoop volgt het post-aankoop proces. Een microSIMkaart bij Proximus. Wat beschermende accessoires (onder het motto “Ken jezelf!”) uitpikken bij – o ironie – Switch. En worstelen met een iTunes update.
  • Verder geniet ik van de ontdekkingstocht doorheen het toestel en de App Store in het bijzonder. Benieuwd hoe mijn scherm lay-out over de volgende maanden zal evolueren… Tips voor must download apps altijd welkom!
  • Tenslotte wil ik jullie mijn “error 14” avontuur niet onthouden… Na welgeteld 28u activiteit gaf mijn batterij aan wat extra energie te kunnen gebruiken. Bij het aansluiten van iPhone op PC suggereert iTunes een update – wat ik gedwee aanvaard. 30 minuten later maakt een lichte paniek zich van mij meester, want het appeltje met bijhorend tijdsbalkje geeft geen krimp. Ik herhaal. Geen krimp! Uiteindelijk blijk ik het slachtoffer te zijn van het “error 14” beest, een foutmelding die ik zelfs na 6u prutsen (gestimuleerd door een remote helpdesk) niet op de knieën krijg. De volgende morgen langsgelopen bij een geeky maatje en 30 minuten laten zie ik de eerste resultaten van een kordate reanimatie.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…
Misschien een lofrede over het sublieme design.
Misschien een klaagzang over de te tamme batterij.
Het wordt een haat-liefdeverhouding, zoveel is duidelijk.