I ♥ retro funky dance

Retro funky dance – een hype als een ander. Eentje die de “Vrienden van de Radio” (lees: Sam De Bruyn en Sofie Lemaire inclusief aanhang) op Studio Brussel promoten. De definitie leunt aan bij de trend om met een oud melodietje en wat funky beats een dijk van een nummer te creëren.

Uiterst aanstekelijk. Hoogst dansbaar. Onverdroten zomers.

“Why don’t you” van Grammophonedzie en “We speak no americano” van Yolanda Be Cool & DCUP belichamen deze muziekstijl. En – toeval of niet, misschien moet ik dat eens aan Gustaaf Costers vragen – krijgen beide nummers van mij een dikke “Like!”. Meer zelfs, ik durf de retro funky dance (naast de flash mobs) vanaf heden bestempelen als een verse smile starter categorie.

Benieuwd welke nieuwe klapper in het genre Sam en Sofie maandag op de wereld zullen loslaten. De nostalgische basis wordt alvast iets van Fred Astaire.