asem des eclips

Vandaag prikkelde @jandemol mijn aandacht op Twitter met een anagram van Bart De Wever – namelijk “wat verbreed”. Uiteraard kon ik het niet laten om te reageren met eentje (zij het duidelijk zwakkere) van  Elio Di Rupo. Waarop de man aan de andere kant van het internet antwoordt met “asem des eclips”.

“asem des eclips”
Stilte…

In eerste instantie omdat ik enkele seconden nodig had om in te zien welke naam hier tot een anagram verhakseld werd.
In tweede instantie omdat de sfeer van deze woordgroep mij raakte.

Na de magie kwam de argwaan: Misschien een automatische anagrammen generator? Maar Google leert mij dat die exemplaren meestal het poëtisch gehalte van een boodschappenlijstje evenaren.

Dus handjes op elkaar voor het talent van @jandemol om aan een pijlsnel tempo betekenisvolle anagrammen uit zijn mouw te schudden. Respect! En dank ook voor de voorzet in geval van een nijpende nood aan een alter ego.

De adem van de verduistering.
Twitter account is alvast geregistreerd. Nu nog domeinnaam.