Pasta La Vista

In het kader van mijn nieuwe project om lunchadresjes in de buurt van De Krook uit te testen, beland ik vandaag met een collega in Pasta La Vista op de Nederkouter. Ik verwacht me aan zo’n pastabar waar je pasta in een kartonnen doosje meeneemt en eventueel ter plaatse kan opeten, maar tot mijn jolijt merk ik al snel dat je hier échte borden krijgt – en bovendien zelfs vrij in het oog springende…

Soit, eerst terug naar het begin. Bij het binnenkomen staan een drietal vrouwelijke studentes en een Deliveroo-man te wachten aan de toog. Dan komen wij aan de beurt: ik kies voor de Pasta Belgica (€ 6), een gezonde Belgische klassieker met Brussels witloof, ham en heerlijke kaassaus. De normale portie lijkt me wel voldoende, die € 1,50 extra voor een groter volume hoeft voor mij dus niet. Wel verkies ik volkoren spirelli (€ 1 extra) boven de gewone penne of spirelli. Mijn gezelschap gaat voor de Pasta La Vista (€ 6,50), een Napolitaanse saus met spek en groentjes en als pastasoort cappellini (€ 1,50 extra).

Ik drink er een BOS ginger & lime (€ 3,50) bij, mijn gezelschap spuitwater. De eetruimte achteraan zit compleet vol, dus wachten we even in de takeaway-zetels vooraan. Eerst kan een ander wachtend duo gaan zitten, niet veel later zijn wij aan de beurt. We belanden in een gezellige ruimte waar tien personen aan houten tafels kunnen zitten, de twee eettoogjes met telkens twee barkrukken lijken niet in gebruik.

Daar komen onze borden al! Voor mij staat al dente spirelli met een saus gebaseerd op de klassieke witloofrolletjes in ham, een 100% Belgische versie dus. Het enige wat mij een beetje stoort is de grote hoeveelheid gedroogde kruiden als afwerking, dat zou ik thuis zelf niet durven. Wanneer ik alles onder elkaar meng, moet ik echter toegeven dat de kruiden (oregano en zo) niet overheersen.

Met zorg lepel ik mijn bijzonder bord leeg. We worden omringd door studenten – wat wil je met die prijzen in de studentenbuurt? – en even voel ik me vijftien jaar jonger…

Een reactie achterlaten