O’yo

Wanneer ik op een zaterdagmiddag afspreek met een vriendin om ‘licht te lunchen’ (wegens in haar geval een trouwfeest ’s avonds), spreken we af bij O’yo in de Brabantdam. Ik kwam er een aantal weken geleden voor een bloemschikworkshop van Bloomon. Niet dat O’yo iets speciaals met bloemen heeft, met yoghurt daarentegen… Dat klinkt wellicht wat vreemd voor een lunch, maar ze gaan er prat op zowel sweet als savoury yoghurt aan te bieden. Let’s give the O’yo life a try!

We bladeren even door de menukaart en balanceren tussen zoet en hartig. Even lijkt het richting combo te hellen, uiteindelijk wordt het toch de balance bowl (€ 11,50 – veganistische salade samen bestaande uit granen, groen, noten en zaden, proteïnes en hummus) samen met een klein tasje soep van de dag (€ 3,50).

Okay, dan enkel nog de drankjes beslissen. Ik ga voor huisgemaakte gefermenteerde rauwe kombucha (€ 3,50) en mijn vriendin vraagt de homemade ice-tea (€ 3,50 – homemade ice tea van Beo Versbar zonder geraffineerde suikers). Ik vind het altijd wat vreemd als ice-tea roze in plaats van oranje / bruine tinten aanneemt en volgens de overkant smaakt het drankje inderdaad niet zo super. Over mijn kombucha daarentegen geen klachten…

Onze bestelling verschijnt op tafel in onbreekbare borden / kommen die volgens mij uit zo’n ecologische bamboe-achtige stof gemaakt zijn en toch als plastic voelen. Ik heb in de kampeerwinkel ooit zo’n exemplaren vastgehad – uiteindelijk zwichtte ik voor email in plaats van bamboe… Voor in een ontbijt- en lunchbar verkies ik eerlijkheidshalve toch servies uit keramiek om uit te eten.

Het Thaise soepje met kokosmelk smaakt heerlijk pittig en vanzelfsprekend Aziatisch. Over de balance bowl blijkt onze mening iets minder gebalanceerd… Niet dat we écht negatief zijn of het afschuwelijk vinden, dat nu ook weer niet. Alleen mist het ding wat Schwung! Alle ingrediënten afzonderlijk (quinoa, feta van geitenmelk, broccoli, rode biet, hummus, amandelen en pompoenpitten) smaken normaal. Rest de vraag of ik die niet gewoon thuis naast elkaar op een bord kan leggen? Uiteraard. Ik mankeer verder vooral wat juicyness of smeuïgheid, het proeft gewoon nogal saai.

Achteraf besef ik pas dat we nu eigenlijk geen yoghurt gegeten hebben. Sorry, O’yo! Misschien moet ik nog eens terugkomen voor de gestreken mastellen met yoghurt als ontbijt, want die staken op Instagram toch al meerdere malen mijn ogen uit…

Een reactie achterlaten