Otomat Gent

Over Otomat Antwerpen hoorde ik de laatste jaren niets dan goeds, meer heb ik niet nodig om kort na de opening van Otomat Gent naar de Kleine Vismarkt te trekken. Euhm, hebben we een Kleine Vismarkt in Gent? Google Maps to the rescue! Het blijkt dat (toeristische) stukje tussen het Gravensteen en de Groentenmarkt te zijn, waar ze momenteel de brug vernieuwen… Dat brengt mij meteen bij het punt dat hun start zeker niet ideaal genoemd kan worden, want je moet toch even speuren langs Heras-hekkens vooraleer je deze muurtekening ziet.

2016-10-25-12-14-37

Mijn vriendin en ik denken bij het binnengaan allebei hetzelfde… Wat zat hier voorheen? En was er hier een terras? Vreemd om te beseffen dat je op sommige zaken echt niet let, want wederom Google Maps toont van wel.

screen-shot-2016-10-30-at-12-27-10

Het is 12u15 en nog vrij rustig. Dus het meer dan voldoende personeel wijst ons een tafeltje, maar wij prefereren de eettoog met zicht op de Leie.

2016-10-25-12-18-46

Pizzagewijs kies je tussen Otomat (red pizza, met tomaat als basis dus) of Notomat (white pizza, zonder tomaat als basis). De omschrijvingen spreken aan en na intern beraad bestel ik een rode Madras in de kleinere lunch time versie (€ 12,50), mijn gezelschap volgt met een witte JJ Kale in hetzelfde formaat. Leuk initiatief, die lunchformule! Want in tijden waar gezond eten alom is, wil je ’s middags misschien niet een volledige pizza verorberen. Voor € 12,50 eet je bij Otomat dus één van hun signature pizza’s geserveerd in een kleiner formaat, vergezeld van een frisse mesclunsalade.

2016-10-25-12-31-24

2016-10-25-12-31-10

De diameter van onze pizza moet iets meer dan 20 cm zijn en daar komt inderdaad een fris opgewerkt slaatje bij. Mijn Madras wordt omschreven op de menukaart als de heerlijke optelsom van malse kip, komijn, curry madras, mango, rode ui en verse koriander. De biertip (Single White IPA) liet ik links liggen ten voordele van een handmade lemonade met Floral Ginger & Orange (€ 3,50).

Mijn pizza smaakt, al begrijp ik niet hoe ik in godsnaam voor warm fruit op een pizza geopteerd heb. Een kleine onoplettendheid! Maar dan vraagt mijn gezelschap of ik een stukje wil van haar pizza JJ Kale met jonge boerenkool in hartverwarmende combinatie met worstenvlees, champignons, Grana Padano en XO-brokkelkaas. Ook zij past trouwens voor de bijpassende Duvel.

Nederlagen moet je durven toegeven, al kost dat voor ons Vlamingen soms wat moeite. Bij deze geef ik het grif toe: Jole maakte een betere keuze. Want haar combinatie van kale, kaas en verbrokkelde worst scoort veel hoger op mijn smaakmeter dan de Madras. Ik weet dus al waarvoor ik bij Otomat terugkom…

2016-10-25-13-05-43

We werden vlot bediend, dus stellen we ons een groot half uur later de vraag of we voldaan helemaal zijn. Ja en neen, want stond daar geen Pizza Nutella (€ 7) op de kaart te blinken? Perfect om te delen en daarbij een muntthee te drinken. De dessertversie van Give Pears A Chance met blauwe kaas, peer en siroop was tevens een optie, maar ik voel bij mijn compagnon meer drang naar zoet en chocolade.

Tot slot nog een compliment voor het interieur: eigentijds, zonder té hip te willen zijn. De afrekening loopt wat in het honderd wegens een dipje in het kassasysteem; een noodzakelijk handje contantje later wandelen we goedgevuld en -gezind buiten.

O ja, en een flauwe extra signature pizza voor Gent zou de Otogracht kunnen zijn! :)

Een reactie achterlaten