Mogador

Waar ga je eten tussen de avant-première van Belgica bij Kinepolis Gent en de after-party op de Vlasmarkt? Ik loop even mijn restolijstje af en kom zo uit bij het Marokkaanse restaurant Mogador in de Mageleinstraat. Een paar jaar geleden waren ze genomineerd voor de Gouden Vork van het toenmalige DM City (ooit zone/09 en nu Goesting) en zo zijn ze op mijn lijstje beland.

Tussen de avant-première…

Screen Shot 2016-03-13 at 21.37.56

… en de after-party dus.

Screen Shot 2016-03-13 at 21.38.13

We parkeren onze fietsen en bestuderen eens gezeten de grote geplastificeerde menukaarten. Voor voorgerechten ontbreekt ons de maagbreedte na de snacks tijdens de film: denk gehaktballen van sponsor Vedett en Grills-chips. Bijgevolg springen we meteen naar de hoofdschotels. De meerderheid lonkt naar de tajines, zelf voel ik meer voor couscous en in het bijzonder voor de couscous royale met drie soorten vlees (€ 20). Als ik zondig voor Dagen Zonder Vlees 2016, dan doe ik dat meteen goed.

Ik denk even terug aan mijn vorige couscous-ervaring op restaurant (hoewel al jaren geleden): bij Mouss’tafel in onze vroegere straat – de Bijlokevest – kreeg je de couscouskorrels apart met daarnaast een zilverkleurige soepkom met grove stukken groenten en vlees in een heerlijk geurende bouillon.

Aperitieven doen we met cava en een gin tonic voor gin lover Gio. Er verschijnen wat gemarineerde olijven, maar we zijn nog zo aan het opgaan in de nieuwe van Felix Van Groeningen dat al de rest wat naar de achtergrond lijkt te verdwijnen…

De gerechten komen op tafel en in mijn geval blijkt het zonder die grote kommen van bij Mouss’tafel te zijn. Wel krijg ik nog een extra portie bouillon om mijn royale couscous te bevochtigen. Even proeven… Zeker niets mis mee! Ik eet met smaak en dat lijkt niet anders bij de disgenoten die voor de tajine met lam kozen.

2016-02-28 20.17.58

Toch zal Mogador niet meteen blijven hangen… Daarvoor maakt het eten niet genoeg indruk en laat de bediening te veel steken vallen. Rest nog de vraag waaraan ze indertijd die Zilveren Vork te danken hadden.

Een reactie achterlaten