Minor Treat

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Langs de Oude Gaversesteenweg kun je van maandag tot vrijdag bij Minor Treat terecht, in een modern gerenoveerd schooltje met uitnodigende tuin.

Een subtiele link op hun website leert dat dit de nieuwe zaak is van De Blauwe Zalm, een inmiddels gesloten visrestaurant in Gent centrum. Tegenwoordig serveren ze dus in Merelbeke toasts, maaltijdsalades en elke weekdag een lunch. Hierin verwerken ze de oogst uit hun eigen tuin in Scheldewindeke – dixit diezelfde website.

Ik installeer mij in de eetruimte met hoog plafond en bijzonder mooi meubilair. Bij de vraag of ik al iets wil drinken, wijs ik naar de witte wijn (€ 5 – Monte Velho). Al snel staat voor mijn neus een gul glas en een portie groentechips.

Aan de ingang las ik al de daglunch (€ 12) op een krijtbord: preisoep met sinaasappelpoeder en koolvishaasje met wakamerisotto en jus van schaaldieren. Ik twijfel, want enkele van de maaltijdsalades klinken zó verleidelijk. Warme butternut en aardappelmash, champignons gegratineerd met schimmelkaas, Tagiassche olijven (€ 9) bijvoorbeeld.

De tafelgenote arriveert, doet mee met de wijn en beiden bestellen we de lunch. De soep volgt vlot. We houden beiden ons hart een beetje vast voor die sinaas: de prei domineert gelukkig, wel stoten we onderaan op stukjes citrusschil die ons minder bevallen.

Ook op het hoofdgerecht hoeven we niet lang te wachten. We krijgen een diep bord met groen getinte risotto, op vel gebakken koolvis, kundig bereide schaaldierenjus met schuimige toets en enkele blaadjes rucola. Langs beide kanten van de tafel wordt er met smaak gegeten, alleen van de risotto ben ik niet helemaal overtuigd wegens iets te flets en het feit dat je weinig wakame proeft.

We eindigen nog met één kaastaart met braambessencoulis (€ 8) en twee lepels.

Sterk dat ze deze degelijke lunch voor € 12 serveren. De prijs verhoudt zich prima tot de kwaliteit. Samengevat een lunchadres om te onthouden, en vooral uitkijken naar terrasjesweer!

Een reactie achterlaten