L’Oriento

Altijd fijn om te lezen hoe je in een bepaald restaurant terechtkomt, vind ik persoonlijk… Daarom: het waren Guido & Karin, de auteurs van Melting Pot, die mij attent maakten op de Syrisch-Libanese keuken van L’Oriento in Auderghem (Brusselse rand). Wanneer ik een plek zoek om in de buurt van VRT te lunchen, schiet deze optie mij ineens te binnen.

Ik rij bijna de ganse Brusselse ring rond om dan vrij feeëriek doorheen het Zoniënwoud naar de Chaussée de Wavre te navigeren. Parkeren in de buurt blijkt even zoeken wegens marktdag, maar toch relatief op het tijdstip van afspraak (13u00) wandel ik binnen.

De atmosfeer bevalt mij meteen: eigentijds, gemoedelijk en vanzelfsprekend een tikje middenoosters. Tijdens het wachten op mijn gezelschap – met een tilt slaande GPS – komt een attente dame informeren of ik al iets wil drinken. Dat wil ik: graag een glas witte wijn.

Van maandag tot vrijdag kun je bij L’Oriento Auderghem – ja, er is ook een L’Oriento in Etterbeek – à volonté lunchen in buffetformule voor € 14,50. ’s Avonds serveren ze Syrisch-Libanese tapas en enkele grillades.

Bij aankomst van mijn compagnon vallen we meteen aan op het gulle buffet…

2016-11-10-13-24-52

Even meegeven dat buffetten fotograferen THE HELL is, zeker in een vrij donkere ruimte met een iPhone. De nogal wanordelijke borden die je zelf opschept, verdienen doorgaans tevens geen dresseerprijs. Dus bij deze mijn excuses voor het slechte fotomateriaal.

Het buffet bestaat uit een koud gedeelte (foto hierboven) met een vijftiental schalen boordevol lekkers. Verder worden nog een vijftal warme schotels op temperatuur gehouden onder van die typische rode warmhoudlampen. Bij middenoosterse keuken denk je automatisch aan aubergine, granaatappel en hummus. En inderdaad, deze en de aubergine in het bijzonder zijn prominent aanwezig… Allemaal van die heerlijk gepofte exemplaren die – zij het warm, zij het koud – smelten in de mond.

2016-11-10-13-26-57 2016-11-10-13-37-38

Koude gerechten (100% vegetarisch), onder andere:

  • Hummus van kikkererwten
  • Gegrilde courgette en aubergine
  • Linzensalade
  • Spinazie
  • Gevulde druivenbladeren
  • Bulgur
  • Wittebonensalade

Warme gerechten, onder andere:

  • Aubergine gevuld met feta
  • Gehaktballen met tomatensaus en kikkererwten
  • Lamsvlees met paddenstoelen

We ronden gepast af met verse muntthee en een dessertje om te delen: iets op basis van yoghurt met bovenop een laagje gecrunchte en gesuikerde pistachenoten.

2016-11-10-14-24-11

Perfecte afsluiter van een smaakvolle Syrisch-Libanese lunch! Eerst nog even luidop uitspreken dat we hier terugkomen en hup, op naar VRT…

Een reactie achterlaten