Libanese Snack

Ik krijg vaak de commentaar dat ik veel (sjiek) uit eten ga… Dat zal statistisch gezien wellicht kloppen, daarbij wil ik toch even de kanttekening maken dat ik minstens even enthousiast kan worden van een perfect pak friet of een eethuisje waar je spotgoedkoop kan eten als van een sterrenmaal. En die laatste beleving onderging ik afgelopen week nogmaals bij Libanese Snack, een doodeenvoudig Libanees restaurant op de hoek van de Rodelijvekensstraat. Bij het voorbijwandelen merken we dat er plaatsen vrij zijn op het terras en die worden door ons meteen bezet – uiteraard na binnen even gecheckt te hebben of ze niet gereserveerd zijn. Mijn vriend en de ons vergezellende vriendin zijn er samen al eerder geweest, voor mij wordt het mijn eerste keer.

De vriendelijke uitbater charmeert en bezorgt ons elk een menukaart die foto’s van het eten bevat. Menukaarten met foto’s: zo fout dat het opnieuw leuk wordt… De deelbare gerechtjes kosten gemiddeld € 6 en we besluiten om er 2 per persoon (dus 6 in totaal, want we zijn met 3) te selecteren. Wegens keuzestress belanden we uiteindelijk op 7 stuks die achteraf gezien meer dan genoeg blijken. Er kunnen trouwens ook hoofdschotels (€ 12 à 16) per persoon besteld worden bij Libanese Snack, dus delen moet je zeker niet als een verplichting zien. De anderen vragen een karaf rode wijn, ik hou het bij Gini en spuitwater.

Laten we meteen overgaan naar wat er allemaal op onze tafel komt te staan… Elke liefhebber van Libanees eten zal nu gegarandeerd watertanden!

Zalige falafel met yoghurtdip. Het valt op dat de balletjes binnenin groener zijn dan doorsnee, ik juich het gebruik van veel verse kruiden alleen maar toe!

Gebakken bloemkool die in een mum van tijd verdwijnt.

Verfrissende salade van aubergine met granaatappel en verse kruiden.

Hummus die je puur zou durven oplepelen.

Gebakken aardappeltjes met kruiden. Sorry, Pascale!

Bladerdeegrolletjes met feta, iets wat ik mij eerder aan de Turkse keuken dan aan de Libanese doet denken. Moest ik het opnieuw doen, dan zou ik onze copieuze bestelling reduceren tot 6 door dit te laten vallen.

Kebbeballetjes met lamsgehakt, rijst en pijnboompitten. O zo lekker, en trouwens ook erg mooie vorm om naar te kijken!

Even lijkt het erop dat ze ons brood – meer bepaald gevierendeelde pannenkoekjes in een plastiekzak dat we als bestek mogen gebruiken – vergeten zijn, maar de attente gastheer zet dat vrij snel recht. Zijn gebrek aan originaliteit bij het bedenken van een restaurantnaam vergeef ik met de glimlach.

Jawel, meer dan voldaan en slechts € 61 in totaal lichter maken we plaats voor andere liefhebbers van midden-oosters tafelen… Nu ken ik dus twee leuke Libanese plekjes in Gent: deze hier en Aywa in de Lammerstraat.

Een reactie achterlaten