Holy Guacamoly

Lunchadressen, er staan er nogal wat op mijn restolijstje. Zoals deze 100% Mexicaanse Holy Guacamoly – wat bekt dat lekker. De perfecte plek om af te spreken met een ex-collega die daar op één minuut vandaan werkt…

Bij aankomst ben ik de enige klant, los van een Deliveroo-koerier die net een bestelling komt ophalen. Ik kan me wel voorstellen dat Holy Guacamoly een substantieel deel van z’n omzet met take away draait, maar wij zijn dus van plan om ter plaatse te eten.

Ik bestudeer even de kaart en besluit om niet voor het aantrekkelijk geprijsde burritomenu (€ 12,90) te gaan, want de tres tacos (€ 9,90 – three soft corn tortillas filled with your choice of veggies & meat, salsa, cheese and sour cream) spreken mij meer aan. Het lijkt mij leuk om de verschillende fillings uit te testen, al is mijn compagnon er niet van overtuigd dat dat kan. Anyway, zij bestelt een burrito met niet te veel rijst (omdat ze bij een vorige eetervaring hier vooral rijst proefde) en ik vraag aan de andere medewerker mijn taco’s. De dame die de burrito rolt lijkt vrij stevig op te scheppen en moet dan ook moeite doen om de erg bolle burritorol in positie en in de aluminiumfolie te krijgen. Ze zet haar lunch nog even onder de warmhoudlamp terwijl mijn maaltijd bereid wordt.

Aan de toog blijkt dat ik wel voor drie vullingen mag gaan en dat worden de volgende.

  • Grilled chicken (perfectly chargrilled with a caramelized flavor)
  • Carnitas (tender juicy pulled pork, slowly cooked and seasoned with lots of flavor) – supplement van € 1
  • Chili con carne (homemade chili con carne filled with fresh veggies)

Het valt mij op dat de tacoman zuinig vult – of in elk geval meer afgemeten porties neemt dan zijn collega. Daarna moeten een boel keuzes gemaakt en vragen beantwoord worden. Doordat ik voor drie verschillende vullingen gaan, moet ik daarenboven telkens drie keer beslissen. Qua toppings ga ik voor medium hot green chili salsa en hot red chili salsa. En verder zeg ik nog ja tegen gestoofde paprika, nachocrumble, kaas, gemarineerde rode ui en de dressings van avocado en zure room. Alleen antwoord ik negatief op de vraag of ik ook guacamole op mijn taco’s wil. Waarom in godsnaam? Omdat ik wat in de war ben wegens mijn oog al laten vallen op een extra portie nachos + guacamole (€ 4). Dat mogen de zoute nacho’s zijn…

Bij dit alles drink ik graag een Cawston Press Rhubarb (€ 2) – het voordeel aan de voorbij zwangerschap is dat ik allerlei non-alcoholisch lekkers leerde kennen.

We zitten aan een hoge bartafel waar de kinderwagen perfect naast past. Handig! Laat dat nu net een woord zijn dat niet bij het consumeren van burrito’s en taco’s past… We doen ons best om enigszins proper te eten, met de nadruk op ‘ons best’. In mijn geval komt het voornamelijk door het vocht van het varken, de kip en de chili con carne. Wat zou dat geven mochten de taco’s royaler gevuld zijn? Ik blijf dus met een dubbel gevoel achter. Wat ik eet, smaakt echt lekker. Alleen ben ik niet helemaal voldaan. Gelukkig eet ik hier ook nog nacho’s met guacamole naast. De guacamole proeft overigens heerlijk huisgemaakt, iets wat je uiteraard wel verwacht met zo’n naam.

Een volgende keer ga ik wellicht toch voor het burrito menu (€ 12,90), want nu ben ik met nog een tweede drankje erbij relatief veel geld kwijt voor mijn waar (€ 18,90).

Een reactie achterlaten