Gekapt (gesloten)

Als de dame achter de Robot een tweede zaak opent met daarenboven een West-Vlaamse knipoog in de naam, kan ik niet anders dan geïnteresseerd zijn… Vroeger woonde ik vlakbij de Robot en verkende graag de vele gedaantes: apéro, lunch of feestje tot in de nachtelijke uurtjes. Dus ben ik wel benieuwd hoe ze horecazaak #2 aanpakt!

Gekapt, oftewel gehakt (gemalen vlees) in het West-Vlaams dialect. De rode draad van de eetkaart ligt vast en ik vermoed dat menig Gentenaar zich daar wel in kan vinden. Gehakt past zo hard in de categorie ‘comfort food’ dat mijn speekselklieren in overdrive gaan.

Gekapt zit 100% in de studentenbuurt, op het adres Sint-Pietersnieuwstraat 222. Wanneer ik met een collega op een middag al vrij laat (rond 12u45) binnenwandelen, blijkt de gemiddelde leeftijd toch hoger te liggen dan bij studenten. Aan de toog staat een menukaart, maar de dagsuggesties raadpleeg je op de leuke display aan de muur.

Foto – Facebookpagina Gekapt

We zwichten beiden voor ‘poteten’ – nog zo’n West-Vlaams woord waarmee ik een warme maaltijd bedoel. You had me at ‘vol’…’ Een gewone portie warme kost kost bij Gehakt € 12. Boterhammen kosten € 4, soep € 2 en een hapje (zoals worstenbrood) € 3. Geef toe, dat zijn héél schappelijke prijzen… Al kies ik er wel het duurste drankje uit: € 4,50 voor een Wostok gember dragon. Na het afrekenen gaan we zitten aan een lange tafel tegen het raam met zicht op het voorbijkomende studentenleven.

Ik schat dat er maximum 20 zitplaatsen zijn bij Gekapt. Klein maar gezellig dus, en het vintagemeubilair dat de beenhouwerssfeer oproept draagt enkel bij tot die gezelligheid.

Niet veel later verschijnen onze dampende borden met vol-au-vent voor mij en broccolistoemp met chipolata voor mijn collega.

Ik ben zelfs al tevreden van mijn keuze alvorens ik geproefd heb… De vol-au-vent ziet er net zo uit alsof ik die thuis gemaakt heb, alleen hoef ik er geen uren voor in de keuken te staan. De zalige combi van kip, gehaktballetjes en champignons krijgt het gezelschap van puree en een bladerdeegkoekje. Ik eet mijn vol-au-vent liever zonder bouché, bijgevolg ben ik blij dat ze voor zo’n type bladerdeeg gaan bij Gekapt. We genieten beiden van onze portie dagelijkse kost en de nodige calorieën voor het tweede deel van de werkdag.

Mijn theewater zegt dat ik nog vaker bij Gekapt zal komen…

2 thoughts on “Gekapt (gesloten)

Een reactie achterlaten