Divino

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Op een zonnige zondag wandelen we binnen in de piepkleine Wijnbistro Divino.

Naast een tafel van vier blijken wij de enige lunchers, dus dat reserveren hoefde niet meteen. Deze Oostendse bistro ademt wijn: menukaarten gemaakt uit wijnkistjes, wijnflessen op schappen. Van de buren horen we dat een koppel Divino runt: hij blijkt de wijnkenner, zij roert in de potten.

We slaan het houten boek open en constateren een erg beperkt aanbod, namelijk kaasraclette (op voorhand bestellen), een salade en enkele pasta’s. De uitbater geeft toelichting: ze kiezen bewust voor een kleine kaart met dagelijks een vis- en vleessuggestie. Vandaag staat er zeewolf en kip op het menu. Doe ons maar beiden de hartige kip met citroen en polenta (€ 22,50).

Maar starten doen we met een wachtbord ‘grote goesting’ (€ 19). Daarbij drinkt mijn vriend cava (€ 6) en ikzelf het huisaperitief Lillet en Fever-Tree (€ 7,90). Inmiddels proeven we van de prima plank: huisopgelegde olijven, Roeselaarse kaas, Italiaanse en Spaanse charcuterie, albondigas en een tomatensoepje met venkelzaad en basilicum. Achteraf volgt nog spread van kikkererwten en munt. Plots wordt ons glas gratis bijgevuld, omdat Wijnbistro Divino die dag exact één jaar bestaat. Sympathiek!

Daarna lusten we wel een glas suggestiewijn; de gastheer laat ons elk drie wijnen proeven. Fijn, want we stellen onze eerste keuze nog bij naar Italiaans wit (€ 5,20) en Kroatisch rood (€ 5,50).

Ondertussen volgt de hoofdvogel. De kippenbil rust op een vierkante portie polenta in een soep op basis van tomaat. We proeven goedkeurend; de buren daarentegen klagen over te koude soep en sturen hun borden terug. De kip blijkt supermals, de soep smaakvol. Wat mij betreft een eigenwijs en tegelijk geslaagd gerecht, alleen in verhouding wat te veel polenta.

Dessert hoeft niet meer. De zon lonkt, dus ook de zeedijk en het strand. Wijnbistro Divino staat samengevat voor eenvoudige keuken en excellente wijnen.

Een reactie achterlaten