De Retraite (gesloten)

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Rood in de Sleepstraat werd enkele maanden geleden vervangen door De Retraite. De naam straalt alvast rust uit, nu de eetervaring nog.

We reserveerden op een vrijdagavond, 20u00 was het vroegst mogelijke. Eens binnen merk ik meteen waarom: er zit een grote groep aan een lange tafel in het midden en wij moeten het met een verloren tafeltje voor twee vlakbij de deur en het tochtgordijn doen. Ik was al geen fan van de atmosfeer in Rood en dit komt de nieuwe kans van het pand niet ten goede… Soit!

Over naar de orde van de avond: eten en drinken. We starten met elk een cava (€ 5) en meteen ook de enige hapjes- of voorgerechtoptie op het krijtbord – meer bepaald chorizokroketjes, rucola en kruidendip (€ 6). Een halve kroket later is mijn slechte humeur omwille van de zitplaats opgeklaard. De extra tomatensalsa en het brood maken dat dubbel goed.

Als hoofdgerecht laat mijn vriend zijn oog – een beetje voorspelbaar – vallen op de eerste (en ook de duurste) keuze: steak Simmental met handgesneden frieten en salade (€ 26). Ik ga al snel overstag voor de Thaise kokos kip cannelloni, oesterzwammen, sojascheuten (€ 18). We lusten daarbij beiden die Rejadorada (€ 5,50), een rode suggestiewijn. Het blijkt een robuust exemplaar dat standhoudt naast onze stevige eetkeuzes.

De borden verschijnen en net zoals bij de proevertjes vormen we meteen onze mening: simpelweg lekker. De cannelloni doet wat de omschrijving voorspelt: Italië met Thailand verbinden. Zowel de smaken als de portie zijn vrij hevig, maar elke hap bevestigt mijn juiste keuze. Aan de overkant schitteren de handgesneden frieten en ook de rest van deze Vlaamse klassieker blijkt helemaal zoals het hoort.

Gebrand notenijs met ahornsiroop (€ 4) klinkt erg verleidelijk als dessert. Toch werd alle plaats ingenomen door die gulle cannelloni, dus pas ik en vragen we de (kleine) rekening. De Retraite staat voor prima prijs-kwaliteit-kwantiteit, alleen hopen dat we de volgende keer een gezelliger tafeltje krijgen.

Een reactie achterlaten