De Mess

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Het team van De Mess kookt graag op verplaatsing, maar doet dat met hetzelfde plezier in Sijsele – waar ze een oud legerpand omvormden tot proeverij.

Na het bestijgen van de metalen trap komen we in een ruime bovenetage met bar en veel liefhebbers van werelds eten present. Onze grote tafel delen we met drie andere dames, zonder dat het de privacy verstoort.

We besluiten om te starten met cocktails (€ 10). White Horse voor mij, Estoy Crudo voor hem. Mijn combinatie van witbier, gin, vermouth en citroen bevalt, de overkant slurpt van een mix met tequila, kruidenlikeur, limoen, koriander en gember. De eerste honger stillen we met drie hapjes: fruity fish taco (€ 8), Korean sliders (€ 8) en Vietnamese wulken (€ 6). De taco met gefrituurde kabeljauw en de wulken in een oosterse bouillon brengen ons meteen in de juiste sfeer. De mini-burgertjes met Koreaans gelakt buikspek en kimchi doen daar nog een verrukkelijk schepje bovenop.

Daarna twijfel ik: vlees, vis of veggie. Mijn vriend gaat vrij resoluut voor umami Mess steak (€ 18) met friet (€ 3) en Caeser sprout salad (€ 4). Ik hak de knoop uiteindelijk door met Balinese beekridder (€ 16) en Cambodjaanse veggies (€ 4). Ja, ik vertoef de meerderheid van mijn tijd bij De Mess in Azië…

Uit de wijnkaart selecteer ik de Kingfisher Bay (€ 7), een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc. Bij het rundsvlees hoort rood: dat wordt eerst een Zuid-Afrikaanse Pinot Noir van Paul Cluver Estate (€ 8) en later nog de Amplus (€ 8) van Chileense Carignan.

De mooi gegrilde Holstein entrecôte gaat er goed in en met de frietjes en de caesarsalade op basis van spruitjes komt hij uit bij een gepimpte Vlaamse klassieker. Ikzelf ben tevens tevreden van mijn visje in een Balinese curry en de wokgroenten met een duidelijke kokostoets.

Dessert kan er absoluut niet meer bij, dan maar afrekenen. De Mess trekt het concept consequent door in de borden en de glazen, alleen zou de ruimte deze reis rond de wereld nog iets meer mogen uitademen.

Een reactie achterlaten