De Garage (gesloten)

Misschien wat vreemd om een resto review te schrijven over een pop-up die net – letterlijk vandaag – de deuren sloot. En toch doe ik het. Want het mag gezegd: lang geleden dat ik me zo goed én veelvuldig amuseerde op een plek. De Garage, you’ll be missed!

Initiatiefnemers zijn J.E.F. en Gomez, dus een combi van food en drinks. En ook wel DJ’s. Ze openden tijdens de Gentse Feesten en serveerden tot vandaag iedere week een ander menu, grotendeels bereid op de barbecue door chefs Jason (Blanckaert) & Tom (Pauwelyn). Valentine (Wanders) opent ergens in de toekomt koffiebar Het Moment in hetzelfde pand en nam in De Garage het vloeibaars voor haar rekening.

de-garage

Foto: De Garage Facebookpagina

jason

Foto: De Garage Facebookpagina

tom-valentine

Foto: De Garage Facebookpagina

Swarm leert mij dat ik er zeven keer kwam.

image1-2

We begonnen tijdens de Gentse Feesten met enkele feestbezoekjes en ook erna bleven we geregeld langsgaan. Omdat het eten en de sfeer er goed – ik zou zelfs durven zeggen: uitstekend – zaten. Zonder poespas, maar met oog voor waar het écht om gaat.

De Garage

De Garage

Op het menu stonden telkens enkele starters, drie BBQ-gerechten en ijsjes als dessert. Soms sloop er al eens een thema in het weekmenu, zoals Midden-Oosters. Jason lijkt vooral zijn J.E.F.-keuken te mengen met het nieuwe project waar hij met z’n broer Michael aan werkt: Thai food. We proefden al tijdens een Thaise testavond bij J.E.F. van hun gezamenlijk talent en zullen dat binnenkort nog doen bij de opvolger van De Garage: Aroy Aroy, een Thaise pop-up vanaf begin oktober door dezelfde Blanckaert brothers.

Gisteren rondden we af tijdens de closing night… “Doe maar alles!”, zeiden we aan Valentine en dat betekende dus onderstaande opsomming.

Starters

  • Edamame boontjes, grof zout & chili – € 6
  • Varkenscrisp, aubergine, munt – € 6
  • Thaise worst, gember, ijsbergsla – € 7

image1

BBQ

  • Thaise groene curry met kip, courgette & limoenblad – € 14
  • Gemarineerd rundsvlees, ansjovismayo, friet, kruidensla – € 14
  • Gegrilde komkommer, verse geitenkaas, erwtenjus & taboulé – € 12
de-garage-bbq

Foto: Geert Van Couteren

IJsjes

  • Chocolade, bier & rode vruchten – € 6
  • ‘Fizzy’ koriander & chili – € 4

Het werd een zalig lange avond met een bont gezelschap. Zo eentje om in te kaderen… De volgende ochtend beslissen we bij het wakker worden impulsief om nog een aller-aller-allerlaatste keer terug te gaan, voor de brunch die ze de finale twee weekends serveren.

brunch

We gaan voor de linkse kaarthelft en drankgewijs voor koffie en appel, komkommer, basilicum. De meningen zijn unaniem en constant over de ganse brunchlijn: MEER DAN DE MAX! Geen platgetreden croissantpaden of pancakes met siroop, wel eigenwijze ontbijtgerechten én een hipstergrapje van Jason wanneer hij de yoghurt met granola brengt. Het gefrituurd eitje met tomaat verdient een staande ovatie. De met gember geïnfuseerde watermeloen met verse koriander en Thaise basilicum eveneens.

image1-1

Een dikke dankjewel aan De Garage! Deze twee maanden waren een waar genoegen… We zijn helemaal klaar om Aroy Aroy – en het bijhorende boek – in onze armen te sluiten.

Een reactie achterlaten