Cantine

Omdat het al te lang geleden is dat mijn Medialaan ex-collegaatje en mezelf bijpraatten, besluiten we om elkaar te treffen voor een lunch in de buurt van Vilvoorde. Ik wil graag iets gezonds wegens dieetvoornemens en ineens bedenk ik dat ik onlangs een adres zag voorbijkomen op newplacestobe.com. Het was een co-working space – Firma gedoopt – gekoppeld aan een eet- en drinkplek met de naam Cantine. Op vijf minuten rijden van Medialaan en makkelijk bereikbaar vanaf de Brusselse ring. Perfect!

De indrukwekkend grote ruimte binnen blijkt helemaal leeg. Aan de banken buiten zit één iemand, later komen er nog een tiental klanten langs.

Mijn gezelschap zit al aan de (fris)drank, ik ga naar binnen met dezelfde intentie. Voorlopig staat er niets met gember op de kaart, maar omdat ik twijfel vertelt de juffrouw dat ze nog een testertje staan heeft van het ginger beer dat ze binnenkort zullen serveren – zij het in de iets minder hotte versie. Supersympathiek! Ik zie dat volledig zitten en ontdek bovendien een soort die ik nooit eerder proefde, meer bepaald Aqua Monaco (€ 3,20).

2016-09-07-12-23-14

Op het menu staan een viertal boterhammen, een salade, een soep en een dessert. Het suggestiebord voegt nog wat keuzemogelijkheden toe. We kiezen beiden voor het slaatje van de vaste kaart met Orange in de naam die ik voor de rest vergeten ben. De hoofdingrediënten zijn gemengde sla, tarwe, pompoen, rode ui, feta, hazelnoten en honing (€ 11). Wel vragen we een bord mét en eentje ronder rode ui. No problemo.

2016-09-07-12-31-44

Ook zonder proeven durf ik zeggen dat dat een smakelijk combi oplevert. En jawel, pompoen, feta en honing: heavenly! Het wordt nog beter als ik in de helft alles wat meer door elkaar hussle, dan komt het geheel nog meer tot z’n recht.

2016-09-07-13-02-31

We besluiten om af te ronden met een gedeelde ‘cake of the day’: brownietaart (€ 4). Een goede beslissing, ook al blijkt de taart uiteindelijk lichter dan initieel ingeschat op basis van het woord brownie. Daar drinkt mijn vriendin een cappuccino bij (€ 3) en ikzelf een fresh ginger (€ 3,50) thee met verse schijfjes gember. Daar sippen we van in die leuke witte drinkbekers (van Serax, denk ik) met een matte buitenkant. Gewoon een erg prettig gevoel om vast te houden…

2016-09-07-13-03-06

Wat een frisse, gezonde en locatiegewijs handige plek om te lunchen! Eentje om niet al te ver in mijn achterhoofd te houden voor die keren dat ik ergens rond de Brusselse ring een onderkomen zoek om rustig te eten en wat te werken.

Een reactie achterlaten