De Boeie

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Chef Mark en gastvrouw Ria heropenen hun De Boeie op een nieuwe locatie: ze ruilen de Blankenbergse Zeedijk voor de Molenstraat – een zijstraat van de winkelwandelstraat.

Op een zondag trekken we richting zee voor de lunch en we zijn duidelijk niet alleen. We installeren ons in het achterste deel met zicht op stadstuin en open keuken. Meteen valt de joviale en attente bediening op, altijd een aangename binnenkomer…

We bestellen champagne Autréau (€ 10) en informeren of we per tafel hetzelfde menu moeten kiezen. Gelukkig niet, want we raken het onderling niet eens… Mijn vriend lonkt naar het lunchmenu (€ 29 – 3 gangen) met kort door de bocht risotto, entrecôte en yoghurtijs. Ik vind mijn meug in het bistromenu (€ 42 – tevens 3 gangen). Ondertussen komt er ook bruiswater op tafel, vraagt hij begeleidende wijnen en besluit ik te BOB’ben.

Na de amuses met asperge en bloemkool in de hoofdrol verschijnt mijn eerste bord met buikspek, langoustine en rode biet. De kleurrijke compositie met surf & turf elementje streelt het oog, zeker nu de rode bietjes gezelschap krijgen van anderskleurige collega’s. Langoustines en buikspek gaan trouwens wonderwel samen. De overkant geniet van de lenterisotto met groene asperges en een glas Chenin Blanc van Luc Pirlet & Cholot (€ 6,50).

Dan volgt mijn lotte met kokkeltjes, romanesco, broccoli, tandoorimayo en puree. Lang geleden dat ik lotte at en ik neem mij meteen voor om dit stevige visje toch vaker te kiezen. De groenteboog bevalt, alleen de kokkeltjes proeven te gaar of misschien zelfs opgelegd. Ik bespeur tevens voldoening over de entrecôte en het glas Chateau Fontarèche (€ 5,50 – Corbières).

Afronden doe ik met frangipanecake, Granny Smith en peperkoek – opnieuw een veelkleurig gerecht met leuke combinatie van zure appel en zoete cake. Nog een glaasje Earl Grey en we zijn opgewarmd om de gure wind te trotseren tijdens een strandwandeling.

Een reactie achterlaten