Cuit

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Colruyt opende z’n derde versmarkt Cru op de Gentse Kouter en daar hoort tevens eethuis Cuit bij waar je dagelijks van 8u00 tot 18u30 terechtkan.

Het concept is helder: high end selfservice met ingrediënten van Cru. Je stelt een maaltijd samen uit het aanbod groenten, vlees en vis op de krijtborden boven de toog. Bestellen en tegelijk afrekenen doe je aan diezelfde toog. Drank krijg je meteen mee, het eten mag je ophalen wanneer de meegekregen schijf oplicht.

Op een wisselvallige zondagmiddag kom ik alvast buiten met limonade maison (€ 4,50) en witte wijn Forgotten Field (€ 3,50) voor mijn vriend. Door de onweersdreiging verhuizen we toch naar binnen, waar we ons installeren aan een gedeelde tafel in het stijlvolle industriële interieur. Jammer wel dat er geen enkel hapje op de kaart staat, al zijn het gewoon wat Cru chips.

Onze schijf seint dat één van hun kenmerkende houten dubbeldekdienbladen wacht op ons. Daar staan vijf bordjes op die stuk voor stuk aanlokkelijk ogen… Detail: ik knap af op servies met brokjes af, hoe mooi de borden ook mogen zijn.

Ik bestelde eerst en vooral kraaibiefstuk (€ 14) en zeewolffilet (€ 12,50) als proteïnen. De saignant kraai met vleesjus en de drie stukken gebakken zeewolf met rodewijnsaus blijken juiste keuzes. Daarbij eten we aardappeltjes in kruidenzout (€ 6) die net zoals papas arrugadas met hun gerimpelde schil bijzonder smaken. Verder koos ik voor gestoofde jonge spinazie (€ 7) met sjalotjes en gebakken witte asperges met lamsoor (€ 9,50). De spinazie smaakt zonder meer, de asperges zijn top!

We ronden onze lunch af met cappuccino (€ 2,80), verse muntthee (€ 2,30) en een flan karamel (€ 4) om te delen. De flan komt in een klein weckpotje en ik geniet van elke hap waarbij ik telkens poog om wat karamelsaus van op de bodem mee te scheppen.

Nog even de roltrap naar de Cru afdalen als laatste gang van een geslaagde en eigentijdse lunch!

 

Een reactie achterlaten