CHIX (gesloten)

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

De mensen achter Eat Love houden van variatie, ik citeer hun website. Daarom vind je sinds een paar maanden Chix Rôtisserie op het vroegere Tastings adres in Onderbergen.

Op een weekavond zit de zaak vrij vol. Het duurt even vooraleer we de warme gloed kunnen thuisbrengen: de oven met de ronddraaiende kippen natuurlijk.

Als aperitief kies ik Chardonnay Ocre Rouge. De wijn bevalt, toch blijft vooral het hoge prijskaartje (€ 8) hangen. Dat geldt tevens voor de mousserende versie (€ 9) van mijn vriend. Voor de gezelligheid vragen we nog een portie edamame (€ 7).

De professionele dienster legt uit dat een halve kip (€ 18) een optie is, een bil per persoon of een bilmenu (bil + groente + patat + saus) kan ook. We gaan voor een halve en daar vraag ik nog een resem begeleiding bij: frites allumettes (€ 4), gebakken aardappelen in de boter van Maria (€ 4), frisse en krokante sla (€ 5), tomatensalade (€ 5) en tot slot picklesbéarnaise (€ 4). Standaard komt er ook nog mayonaise en ketchup.

We laten de wijn zo en schakelen over op bier: Ginette natural white (€ 4) voor mij en Duvel (€ 5) voor mijn vriend.

Alles verschijnt op tafel in eigentijds wit email met een blauw randje. Dat streelt mijn oog best wel! Even zijn diezelfde ogen iets groter dan de buik, want ik bedenk dat een volledige kip (€ 31) misschien slimmer was. Het moet gezegd dat die vrees onterecht blijkt en het kipje absoluut smaakt! De picklesbéarnaise komt veel later dan de rest, maar dat zien we door de vingers. De mooi gebakken kip, de bijzonder geslaagde frietjes (inclusief aardappelschil), de kraakverse mix van verschillende slasoorten maken alles goed.

Ze weten bij Chix duidelijk waar ze mee bezig zijn. Voor ons zou het kader – in lijn met de eenvoudige keuken waar gebakken kip voor staat – wel iets bruter mogen. Nu matchen het interieur en het eten niet helemaal.

Een reactie achterlaten