Charbon

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Charbon in Ruiselede trekt op Facebook mijn aandacht met de gerechten, het interieur, het ruime terras. Wanneer ik in de buurt moet zijn, reserveer ik online voor de lunch.

Het statige huis in de Kasteelstraat maakt indruk, zowel buiten als binnen. Op een donderdagmiddag zit de zaak iets meer dan halfvol. Ik mag een tafeltje uitkiezen.

Charbon is vooral een lunchrestaurant, enkel op vrijdagavond en zondagochtend wijken ze van die regel af. Voor de lunch kan je het hoofdgerecht (€ 15) aanvullen met soep (€ 18) of een voorgerecht (€ 22). Op de kaart staan twee extra opties: ‘veggie & healthy’ of ‘meat lovers’.

Ik zie de pompoensoep wel zitten, de focaccia als eerste gang spreekt mij minder aan. Verder aarzel ik niet lang tussen pladijs of eend: vis zal het zijn! Daarbij lust ik wel een glaasje Saumur ‘Vent Du Nord’ uit de Loirestreek (€ 3,50).

De pompoensoep ruikt heerlijk en ook het oog krijgt wat: gepofte pompoenpitten en zure room met dragon als afwerking.

Bij het opnemen informeert de gastvrouw of ik vlot bediend wil worden of eerder ruim te tijd neem. Ik verkies de vlotte versie en mijn hoofdgerecht volgt dan ook niet gek veel later.

De chef weet duidelijk waar hij mee bezig is. Klein detail: de paarse shiso van op de menukaart ontbreekt wel. In ruil krijg ik meer dan enkel savooi als groente, ook courgetteslierten, broccoli en als ik mij niet vergis wat spinazie begeleiden de pladijs. De chips van gedroogde ham contrasteren mooi met de verse vis en de kokosmelk werkt af. Veel smaken, desalniettemin echt lekker!

Heel even twijfel ik over het dessert met chocolade, tonkaboon en granaatappel (€ 7), toch besluit ik om het bij koffie (€ 2,50) te houden. Op zondagavond kun je trouwens ook terecht in hun andere bar Le Dimanche voor drankjes en tapas.

Een reactie achterlaten