Chickpea

Minstens drie keer stond ik al voor een gesloten deur bij Chickpea. De eerste keer omdat ze verhuisden naar een nieuwe locatie, de tweede keer omdat ik hun sluitingsdag uit het oog verloor, de derde keer omdat ze uitzonderlijk gesloten waren. Vorige week ontdekte ik dat de Melkmarkt op een goeie vijf minuten wandelen ligt van het nieuwe imec kantoor in Antwerpen. Viermaal is scheepsrecht…

Ik wandel binnen en installeer mij aan een tafeltje tegen de muur. Dat betekent dat ik op een bank met kussens mag plaatsnemen – altijd leuk! Verder vind ik het meteen een fijne ruimte om in te vertoeven, alleen jammer dat de voor de rest erg leuke hangplanten alle zicht op de krijtborden met menu en suggesties belemmeren.

Niet lang geleden kondigde Chickpea hun nieuwe menu aan op Facebook en ze postten een foto van de driedelige kaart met hummus in alle geuren en kleuren. Buiten op het krijtbord spotte ik al het glimlachbevorderende gerecht Space Cowboy (€ 13) dat bij de vegan hummus plates opgelijst staat en mijn besluit ligt meteen vast. Met een Cola Zero (€ 2,70) als drankje graag. Vlak na mij vullen zich nog twee tafels: eentje binnen en eentje buiten op het terras. Zo tel ik in totaal zes gezelschappen tijdens mijn Chickpea passage ergens tussen 13u00 en 13u30.

Niet veel later verschijnt mijn lunch: hummus met een mix van niet-hallucinogene champignons, afgewerkt met een tahinsausje. Bij alle vegan hummus plates wordt een salade op basis van tomaat, komkommer en ui geserveerd, samen met een warm pitabroodje.

Omdat ik al vrij veel fotogenieke Chickpea borden op social zag voorbijkomen, voel ik eerst toch een lichte ontgoocheling. Want dat hoopje paddenstoelen ziet er eerlijk gezegd niet meteen appetijtelijk uit. Onder het motto ‘als de smaak maar goed zit’ neem ik mijn eerste happen en meteen verdwijnt mijn weerstand… Ik proef verrukkelijke hummus die zalig combineert met de champignons en het tahinsausje. Met de standaard bijgerechten – meer bepaald pitabroodje en tomatensalsa – erbij vormt dit voor mij een perfecte lunch.

Aan een andere tafel hoor ik de dienster vrijblijvend meegeven dat je de gerechten zelf extra pit kan geven met de hot sauces op basis van red & green hot chili peppers. Some like it hot, hotter, hottest… Ik proef even voorzichtig, alleen besluit ik al snel dat mijn gerecht ook zonder de extra pepers on point zit qua smaak.

Er staat zoveel op de Chickpea kaart dat ik nog meermaals moet terugkeren, bij voorkeur mét gezelschap zodat we de tafel kunnen vullen en naar hartenlust hummus delen.

Een reactie achterlaten