Boury

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Tim Boury en vrouw Inge verhuisden recent naar een imposante villa in de Rumbeeksesteenweg. Op een zomeravond rijden we de parking van deze indrukwekkende locatie op.

Helaas laat de temperatuur geen terras toe, dus krijgen we een ronde tafel in het stijlvolle interieur. De boxen pompen beats, Boury beats.

We besluiten met z’n vieren een fles huischampagne Locret-Lachaud (€ 90) te delen en daarna alle zeggenschap bij de chef te leggen met het menu ontdek & ervaar (€ 79 – 5 gangen). Graag met aangepaste wijnen, die per glas worden verrekend. Spannend!

Synchroon met de bubbels passeert een strakke stoet van zes amuses waar Tim Boury alvast zijn keuken etaleert. We zijn overtuigd en hopen tegelijk dat het tempo wat zakt.

Dat doet het gelukkig. Als eerste wijn schenkt men Raats (€ 6,50), een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc. Deze ondersteunt het gerecht met zeebaars, oester, komkommer, mierikswortel, radijs perfect. Ik hou van een frisse starter en de combi van rauwe zeebaars met gerookte oester vervult deze voorkeur volledig.

We vervolgen met een Chardonnay van La Baume (€ 7). Opnieuw een prima match met de volgende gang: tarbot, mossel, asperge, lamsoor. Deze ingrediënten beloven veel goeds en mijn smaakpapillen bevestigen.

Over naar een Côtes du Rhône van Grès Vincent (€ 7). De begeleidende Anjouduif met tuinbonen, wortel, girolles laat even op zich wachten. Naast de borst op het bord komt een kommetje met tarwe en het boutje, dat we met smaak opsmikkelen.

Daarna verkiezen de heren kazen (€ 9 extra), de dames desserts. Het duurt niet lang of ik voel spijt, want de kaaservaring blijkt het summum van de avond. Ze genieten zichtbaar van zes kazen, drie soorten chutney – met de in mosterd gemarineerde peer als topper –, twee types brood en drie bijhorende drankjes (€ 6 – dessertwijn, bier en jonge Madeira). Fijn dat mijn nagerechten met aardbei en rode biet in de hoofdrol niet ontgoochelen.

Nu blijkt de vaart volledig verdwenen, zowel de koffie met zoetigheden als de rekening blijven lang weg. Toch altijd een domper op de eetvreugde. Soit, Boury maakt bijna alles goed met de eigentijdse keuken op sterrenniveau, de bijzonder betaalbare wijnen en het schitterende kader.

Een reactie achterlaten