BLVD Boutique

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

BLVD Boutique opende recent op de Kortrijksesteenweg in Sint-Martens-Latem, schuin tegenover grote broer Brasserie Boulevard.

In deze eetboetiek kan je terecht van het ontbijt tot de avondapero. Je kan tevens iets meenemen uit de verleidelijke verstoog met huisbereide gerechten of de vlotte lunchshop (soep, salades, sandwiches, zoet). Voor de ‘eat in’ varieert de zithoogte van zetels over stoelen tot barkrukken; wij verkiezen de taboerets aan de toog vooraan bij het raam.

Als lunch zou salade, pasta, toast of één van de suggesties de meest logische keuze zijn, alleen voel ik er meer voor om wat fingerfood en starters te delen met mijn compagnon. Zo selecteer ik yakitoristicks (4 stuks – € 11), gehaktballetjes méditerranée (€ 10), gravad lax (€ 18) en gevulde champignons (€ 14). Hij vult nog aan met verse dagsoep (€ 6), die een – vanzelfsprekend koude – komkommergazpacho blijkt te zijn.

Daarbij vind ik een glas Chardonnay (Domaine La Croix Belle – € 5) wel op z’n plaats. Lekker! Tijdens het wachten geniet ik van de bedrijvigheid rondom ons. Het publiek lijkt de weg naar BLVD Boutique snel gevonden te hebben.

Eerst verschijnt de fikse kom frisse komkommersoep. Ik proef, maar kijk vooral uit naar de rest. Niet veel later vervoegen twee metalen schotels met champignons en yakitori onze toogplek. De paddenstoelen vind ik vrij droog en de (kaas)vulling iets te flauw. De sticky yakitoristicks en de pure gravad lax vallen beter in mijn smaak. De gehaktballetjes sluiten deze hapjeslunch op leuke wijze af, al ontgaat de mediterraanse toets mij grotendeels.

Samengevat nuttigden we een vlot, eenvoudig doch eerder prijzig middagmaal, al wijt ik de totaalsom met name aan mijn  eerder ongewone foodselectie. Het leuke aan BLVD Boutique is dat ik hier tig keer kan terugkeren met steeds andere intenties: ontbijt, taart, apero, afhaal. Doen we!

 

Een reactie achterlaten