De P van Pintjes, pintjes, pintjes #GF15

Als tiener dronk ik al eens graag een pintje, een Breezersletje (zoals dat indertijd heette) was ik dus niet. Maar toen viel dat ineens stil, zo rond mijn – ik gok – 22ste en lustte ik plotsklaps geen pintjes meer. Ik dronk (bruine) rum cola (light), cava, al eens een porto.

Wat het tij een paar jaar geleden heeft doen keren, weet ik eigenlijk niet meer… Maar ineens herontdekte ik de pils: niets handiger dan ergens naartoe gaan en pintjes drinken. Niet langer twijfelen dus wat je moet drinken op een feestje: witte wijn uit een plastiek beker suckt steevast, geuze verkopen ze quasi nergens, rum cola kost standaard veel. Dus vanaf dat moment ben ik teruggekeerd naar – euhm – de bron?

De voordelen van pintjes:

  • Ze tappen / schenken / ontkronen ze overal.
  • Ze kosten het minst van al. Tegenwoordig zo’n € 2,50 op de Gentse Feesten.
  • Ze lessen de dorst keihard.
  • Ze minimaliseren de kans op een kater, als je trouw bij de pintjes blijft tenminste.

En welk merk? Tja, thuis drinken wij altijd Stella Artois. Dat heb ik zo meegekregen van mijn moeder. Op verplaatsing pas ik mij wel aan…

Santé!

♦♦♦
Mijn volledige ABC bekijken? Dat doe je hier!