De Twittercare van KBC

Deze morgen wacht ik al koffiedrinkend op mijn baas om samen naar een meeting buitenshuis te vertrekken. Mijn laptop zit in mijn handtas en blijft daar voorlopig zitten. Perfect moment om even nog een klein privé-dingetje in orde te maken: een overschrijving naar mijn zus, via de iPhone app van KBC.

Superhandig! Gewoon de pincode (5 cijfers wel in plaats van de normale 4) ingeven en het geld is getransfereerd naar de begunstigde die mijn zus is. Ineens merk ik dat haar adres nog niet geupdate is, dus dat denk ik in tussentijd ook even vlug te doen. Niet dus, want daarvoor heb ik dan weer wél mijn afzonderlijke kaartlezer nodig… Oink! Mijn geeky collega’s vinden dat technisch gezien aanvaardbaar klinken en ik snap de noodzaak van veiligheid wel, maar vanuit een gebruikersstandpunt ontgaat de logica mij toch.

Vandaag, om 8:56 tweet ik het volgende.

Screen Shot 2014-03-05 at 23.29.09

Vandaag, om 9:18 verschijnt ‘Unkown’ op mijn telefoon.

‘Met KBC Twittercare…’ Echt? Ik begin inwendig te gniffelen, maar luister vanzelfsprekend aandachtig naar hun extra uitleg bij mijn tweet. Ze eindigen met de vraag of ik er nog iets wil over tweeten, of zij dat zelf doen. Ik verzeker dat dat absoluut in orde komt. Niet omdat ze het vragen, wel omdat het mijn eerste telefoontje is van een Twitter helpdesk. Is dat het Davy Kestens effect? Ferm! En ik was al zo’n tevreden klant van KBC.

8 thoughts on “De Twittercare van KBC

 1. is dat echt tot 1000 euro?
  Ik dacht dat dit slechts tot 250 was. of heb ik mezelf daarin beperkt?

  En mag je ook iets zeggen over de inhoud van het gesprek?
  ttz wat is de reden of is er een oplossing?

  • Ja, dat is tot 1000 euro. Dat kun je zo instellen in de app. Het gesprek was vooral onderstrepen dat het belangrijk is om begunstigden te beveiligen, zonder echt op de technische of whatever reden te focussen. Niets spectaculairs of confidentieels dus.

 2. Ok weer iets geleerd. Nou ja dat staat goed op 250 bij mij.
  De keren dat ik meer wil overzetten, kan het ook echt wel even wachten…
  ;-)
  Dat je een begunstigde nummer niet kan wijzigen, dat snap ik, maar een adres?
  Trouwens wat is eigenlijk het nut van een adres in een bank app? Het gaat om de rekening nummer.

  • Echt? Ik heb echt een goede band en een rechtstreekse lijn met mijn bankier van vlees en bloed… En ook van hun helpdesk – voor wanneer hij het antwoord niet weet – mag ik niet klagen.

   • Wel, dat soort band heb ik ook met mijn Belfius kantoor in het dorp, en daar loopt alles prima mee. Met KBC (mijn 2de bank voor MMI) heb ik dat veel minder. Maar is dan het besluit dat een goed contact van vlees en bloed toch noodzakelijk is? :-)

 3. ik heb beide ervaringen, bij hetzelfde KBC kantoor.

  Ik ben twee keer (met 10 jaar tussen) langs gegaan met de vraag voor een huis lening. Twee keer beweerde een medewerker dat hij me de beste lening kon geven en dat ik de bankdirecteur niet hoefde te spreken. Twee keer was hun voorstel veel slechter dan de concurrentie. Waarna ze me wel met de directeur wouden laten praten.
  Maar dat wou ik niet me. Dan hebben we de prive rekeningen van mij en mijn vrouw daar weg gehaald. Ik kreeg de week erop direct een telefoontje van de directeur.
  Waarna ik hem dit verhaal heb gedaan en nu heb ik een zeer goed contact met de bankdirecteur. Maar enkel mijn bedrijfsrekening staat er nog.

Comments are closed.