Aqua Azul

Vorig jaar schonken de collega’s mij een saunabon voor mijn verjaardag. Top! Lekker zweten! En plein public dan nog wel. De bon was een jaar geldig en volgende week mag ik alweer een kaarsje uitblazen, dus hoog tijd om richting Aqua Azul in het Gentse Patershol te trekken. Omdat ik na een drukke werkdag niet meteen weet of ik daar wel mijn buikje zal kunnen vullen, prik ik nog snel een klein pakje friet met curryketchup en een frikandel (ook wel curryworst – en dus in lijn met mijn saus) bij Frituur Jozef op de Vrijdagsmarkt. Dit moet zowat de slechtste manier zijn om een avondje sauna te starten, maar soit. Ik tref mijn vriendin en we treden binnen in het indrukwekkende pand.

We worden meteen verwelkomd door een jongedame die ons vraagt of we al eerder bij Aqua Azul zijn geweest en ze wijst er ons meteen op dat dit een stille sauna is waar sereniteit op prijs gesteld wordt. Jezus! Boodschap begrepen. We zijn duidelijk wat te luidruchtig binnengewandeld. Ik word eerlijk gezegd al een beetje ambetant. Zij die mij kennen, weten dat ik meteen onpasselijk word als het naar chakra’s begint te stinken. Maar voor de tweede keer soit, we gaan ons omkleden – allez, uitkleden eigenlijk.

Sauna Aqua Azul

Foto: www.aqua-azul.be

We starten met een watertje in de bar om even te hydrateren. Omdat we daar alleen zitten en vastberaden blijven fluisteren, komt de strenge dame toch even haar woorden relativeren. Daar zal ze later toch nog spijt van krijgen, weet ik. Alle lof trouwens voor het interieur van Aqua Azul: we vertoeven in een imponerend art deco gebouw dat met zorg gedecoreerd en bemeubeld is. Wat een contrast met sommige andere sauna’s!

Dan dalen we af naar de eigenlijke welnessruimte waar we – naar het citaat van Seneca op de deur – schroomvoetend binnentreden en eerst nog een rondleiding krijgen. We douchen en gaan daarna de warmste sauna in. Oef! We houden het net geen zandloper vol. Het dompelbad buiten durven we toch niet aan. Ik hou het bij mijn teen, maar trek wel de emmer met ijskoud water om boven mijn hoofd – al valt het grootste deel er (gelukkig) naast. We brubbelen, zweten, verfrissen en rusten. Geregeld herinnerd aan het feit dat we te veel lawaai maken. Tja, en we doen nochtans zo hard ons best…

In de bar laven we ons aan een glaasje witte wijn voor mij en een versgeperst sapje van sinaasappel en pompelmoes voor mijn vriendin. Nootjes staan er voor het grijpen.

Samengevat een ontspannende avond in een fenomenaal pand met een iets te zweverige sfeer voor mijn nuchtere zelve. Misschien wel een sauna om in je eentje naartoe te gaan.

1 thought on “Aqua Azul

  1. Jammer dat je het als zweverig ervaren hebt. Ik ben er al enkele keren geweest (met gezelschap) en had totaal niet dat gevoel. Het is inderdaad wel vrij stil, maar die rust is deel van de ontspanning voor veel mensen.

Comments are closed.