Mini-weekendje Brussel

Dat we dringend Brussel eens deftig moeten verkennen, dat loopt mijn wederhelft al een eindje te verkondigen. Een weekje gescheiden en veel zonneschijn leiden tot een concreet plan: een mini-weekendje (om precies te zijn van vrijdagmiddag 12u tot zaterdagmiddag 13u30) in onze tweetalige hoofdstad.

Onze leidraad doorheen de stad is het ‘100% Brussel’ boekje. Even een heads up voor deze ‘100% <stadsnaam>’ reidsgidsen die ik al gebruikte in Hamburg en Londen. Ze kosten niet veel (€ 13 ongeveer), hebben een handig formaat en mappen volledig op mijn / onze behoeften. Elke stad delen ze op in wijken waardoorheen je dan wandelingen kan maken van gemiddeld een 7tal kilometer. Op die wandelingen staan telkens bolletjes in drie kleuren: bezienswaardigheden, shopping en eten/drinken. Het o zo fijne aan deze 100% reeks is dat ze quasi feilloos overeenkomt met onze smaak: we houden van de winkeltjes, de terrassen en de hapjes die ze loggen.

KEULEN_12_NL_COVER.indd

Dorstles- en andere plekjes in ‘Bruxelles, ma belle’?

Verblijven doen we in het PANTONE Hotel, vlakbij de Louisalaan en de ons tot dan toe onbekende ‘Le Parvi de Saint Gilles’ – wellicht de fijnste ontdekking van het weekend. Dat specifieke hotel heb ik al lang gemarkeerd als ooit eens te checken. Last-minute (enkele dagen op voorhand) een large room – small en medium bestaan er niet – boeken kost ons € 59. Een prikje, nietwaar? Het wordt nog interessanter als we ter plekke een upgrade krijgen omdat we rechtstreeks via hun website boekten. Extra living of balkon? We twijfelen, lang genoeg om een kamer te vinden die beide heeft. Top!

pantone

Eerlijk is eerlijk, zelfs de extra large room valt een beetje tegen. Thank God for the upgrade! Er hangt echt een mottig geurtje als we binnenkomen, een beetje zoals opgewarmd zweet of een vochtige ruimte. Verder merk je dat het hotel een quick & dirty pimp is van een oud gebouw dat bestond uit kleine ruimtes. Hoewel het hotel nog maar drie jaar bestaat, vind je overal sporen van slijtage en slecht onderhoud: vochtplekken, afbladerende deurstijlen, … Gelukkig krijgen we van op ons terras en door het vele glas extra adem. Gelukkig slaapt het bed zalig. Gelukkig is de WIFI gratis. Gelukkig is het personeel erg vriendelijk. Maar het lijkt wel alsof er weinig hotelgasten zijn.

Uiteindelijk hebben we ruwweg drie van de zes wandelingen gedaan… 50% van de 100% Brussel dus. Nog een extra reden om terug te komen!