Oh my God what happened?

And what should I do?
This book is for everyone who wants to move into the digital era of awesomeness.

Op hun zwart-witte website springt meteen een roze label in het oog met ‘150.000+ copies sold for a tweet’. Inderdaad, ook in mijn Twitter timeline verscheen ondertussen maanden geleden tientallen keren: “This Book helps you to move into the Digital era of awesomeness. Download it for free!”. Deze mensen maakten allemaal kennis met het pay with a tweet principe. Vermoedelijk was de inhoud van het boek op dat moment ondergeschikt aan de nieuwsgierigheid naar het innovatieve mechanisme om producten met een tweet – of uitbreidbaar andere geforceerde vormen van digitale word of mouth – te vergoeden.

En dan heb je ietwat naar traditie neigende zielen als ikzelf: zij die de papieren versie verkiezen. Ik bestelde een exemplaar bij Amazon en zou eigenlijk graag willen weten hoeveel gelijkgestemden met mij. Gezien dat aantal niet op de website geëtaleerd wordt, zal het wel beduidend lager dan 150.000 kopers liggen.

Rest dan nog de inhoud… Want wat willen die mannen achter Innovative Thunder nu eigenlijk vertellen? Uiteraard trachten ze vooral zichzelf en hun tweetmunt te verkopen. En daar hebben ze huns inziens opvallend weinig bladzijden voor nodig, gezien ze iedere linkerpagina gewillig opofferen aan de inkt minus een aantal krachtige woorden. Bijgevolg leveren ze een boek af dat aan een recordsnelheid – in mijn geval welgeteld 4 ochtendfiles – geconsumeerd kan worden. Gelukkig verwoorden ze een aantal opvattingen gevat en bijgevolg het sharen waard:

  • Interactive doesn’t mean it’s digital.
  • Integrate. Don’t interrupt.
  • Having a blog is not enough.
  • It doesn’t cost anything to listen.
  • Add meaning, not media.
  • Viral is not YouTube.
  • Do it for real.
  • Everyone is a reporter.
  • Exceed expectations.
  • Piracy pushes innovation.

Geen “nou breekt mijn klomp” uitspraken, maar wel verhelderend om ze samen opgelijst te zien in less is more taal.

Interesse? Don’t go Amazon. Pay with a tweet.
http://www.ohmygodwhathappened.com/