Start to run and beyond

In den beginne was er…

 • een iPod
 • een podcast ingesproken door Evy Gruyaert
 • een loopuitrusting
 • een meisje met gefronste wenkbrauwen

Geen verband tussen deze 4 elementen. Totaal geen verband zelfs.
Maar na wat extern en intern gepor besloot ik dan toch om de Start To Run uitdaging met mezelf en mijn buurmeisje aan te gaan.

De eerste weken lachte ik nog luidop met Evy en haar praatjes. Ze kwebbelt over de juiste schoenen, kleding, voeding en houding. Ze prijst voortdurend zonder enige gêne het bijhorende boek aan. Ze doet beginnende lopers watertanden met haar flowzone, running community en andere vertelsels. Ze overtuigt haar pupillen om lopen als meer te zien dan enkel die wekelijkse rondjes rond de Coupure of de Watersportbaan; het moet een levenshouding worden.

Source: Profile pic Facebook groep "Start to run met Evy Gruyaert"

En weet je wat? Na enkele weken verdween de meewarigheid, de scepsis. Vraag mij niet naar het kantelmoment. Ik weet alleen dat ik na 11 weken (in plaats van 10 – wegens een snipperweekje door mijn bijna-dood-ervaring op vrijdag 9 juli) overtuigd ben van haar aanpak. Start To Run helpt. Ze helpt. En ze beloont iedere starttorunner op het einde van de reeks met een dikke zoen.

Bovendien slaagt ze er in om gedurende die weken samen de persoonlijke lat wat op te trekken. Die 5 km op 30 minuten blijkt ineens geen einddoel meer te zijn; die 30ste sessie is op natuurlijke wijze geëvolueerd. Naar het startpunt van een leven met een stevige conditie of naar een mijlpaal in de opbouw tot 10 km lopen. De nieuwe Keep Running podcast is ondertussen besteld; 26 september staat in mijn agenda gemarkeerd als dag van de waarheid (Dwars Door Mechelen – of misschien toch die wedstrijd in Gent).

Op Twitter blijkt eveneens dat ik niet de enige Start To Run addict ben. Er worden persoonlijke loopdoelen gesteld, deelnemerslijsten aangelegd, tips uitgewisseld en woorden met pep gespuid. En ook dat helpt. Waarvoor dank, tweople!

En om nog eventjes in de sfeer te blijven: mijn favoriete Start To Run deuntje…

PS – Voor de geënthousiasmeerden: de eerste les van Start To Run of Keep Running gratis bestellen kan hier.

11 thoughts on “Start to run and beyond

  • Ik twijfel nog steeds tussen Mechelen en Gent (eerste editie), maar 10km is sowieso het doel… ^^

 1. Ik kom supporteren! Heb zelf ook nog de 10 km gelopen en geniet nu evenveel van kijken hoe anderen afzien :) Je gaat dat goed doen!

 2. Evy is geweldig om mee te beginnen , maar na vijf kilometer was ik de k*tmuziek van donna echt wel beu

  ik loop op de podrunner podcast , zonder probleem van vijf naar tien gegaan zonder evy. en mee komen naar mechelen hé :-)

  je kan ze alle 2 doen hé gent en mechelen :-)

  • Gent en Mechelen – dat zou voor mij een volgende bijna-dood-ervaring betekenen, want op zelfde dag… ^^

 3. ah ik dacht dat ze op twee verschillende dagen waren , in dat geval naar mechelen komen hé in groep lopen is zo veel leuker :-)

 4. Come’on girliee… In Mechelen staan we sterk, samen gaan we die 10 km uitlopen!
  Ik was begonnen met de podcast van ons evy, maar ben overgeschakeld op eigen muziek en eigen ritme (te volgen op mij blog) en het lukt vrij aardig.
  Heb nog een maand te gaan om van 5 naar 10km te gaan! :-)

  • De eigen muziek zal ik houden voor na het Keep Running avontuur… Dan zul je me zien gaan! ^^

 5. Cool van je dat je zo doorzet. Ik blijf voorlopig bij mijn 5 kilometer maar voel dat ik binnenkort wel een snaar 6 zal gaan. En ja zonder Evy want door die Donna troep kan ik niet in mijn flow geraken ;)

  • Ik hoor “We zullen doorgaan” in mijn hoofdje… Herinner ik mij trouwens nog als aftitelingstune bij de eerste (?) reeks van Schalkse Ruiters. ^^

Comments are closed.