’t Vliegerke

Vandaag met het gezin het verse jaar gevierd in Nieuwpoort. Eerst de appetijt wat aanwakkeren op de heraangelegde kade van de jachthaven. Vervolgens delicieus, doch iets te copieus tafelen bij Au Bistro. Tenslotte uitwaaien en ploeteren door het mulle Noordzeezand, vandaag gedeeltelijk gereserveerd voor vliegeraars en hun bonte speeltjes. Een fotogeniek tafereel, die blauwe winterlucht met tientallen felgekleurde vliegers…

En bovendien een sprekende symboliek! Want precies door dit uitje naar Nieuwpoort waren we vandaag niet aanwezig op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in Gent. Daar zingen ze jaar na jaar:

Mee mijne vlieger
En zijne steert
Hij goot omhoge
’t Es ’t ziene weert
‘k Geve maar klauwe
Op mijn gemak
‘k Heb nog drei bollekens
In mijne zak
– Walter De Buck

 

[portfolio_slideshow]