Examenproevertjes

Vroeger. Toen mijn zus en ik middelbare school liepen. Toen het examens waren. Dan studeerden wij in de namiddag bij voorkeur thuis. Elk op onze kamer. Of toen dat iets te weinig bevorderlijk bleek voor de concentratie mijn zus beneden in papa’s kantoor en ikzelf op mijn kamer.

Maar we bleven in de loop van die studeernamiddagen wel contact houden.
Via de proevertjes…

De proevertjes?
Jawel, de proevertjes.

Dat waren kleine hapjes die mijn zus en ik voor elkaar creëerden. Elk om de beurt. En om het origineelst. Een cracotte met choco en M&Ms bijvoorbeeld. Of ietwat vreemdere combinaties – waarom eens niet proberen met augurk?

Zo bereidden wij ons eigen multiple-gangen menu.
Zonder sterren welteverstaan.
Maar met de nodige zusterliefde om de volgende dag vlekkeloos te slagen.

1 thought on “Examenproevertjes

Comments are closed.