Walvis

Ik probeer mijn beste maatje Geert al een tijdje bij te brengen wat lunchen eigenlijk betekent… Hij kiest ervoor om zijn hoofdmaaltijd – en dus vaak meerdere gangen – ’s middags te consumeren, voor mij hoort de lunch lichter te wezen dan het diner. Daarom spreken we enkele weken geleden af om ons middagmaal te consumeren bij Walvis in Zurenborg – een op en top lunchadresje. Waar overigens ook ontbeten kan worden.

Hij rapporteerde mij op voorhand dat het (terras) er regelmatig vol zit, dus vraag ik hem om alvast een plekje te gaan bezetten gezien ik pas vrij laat – rond 13u00 – zal arriveren. De briefing wordt uitmuntend gevolgd en tegen 12u00 krijg ik een berichtje dat onze spot alvast gereserveerd is. Dat is wel héél voorzienig, desalniettemin bedankt!

Walvis zit in een charmant hoekpand aan een rondpunt waar kleine terrastafeltjes in de schaduw van enkele straatbomen en parasols staan. Even de omgeving in me opnemen: hip interieur, dito mensen, nu het eten nog… Mijn maat bergt zijn laptop op en raadt de witte wijn (€ 3,90) aan. Dat advies volg ik met alle plezier.

Bij dat glas witte wijn zou ik best wel een hapje lusten… Gezien die niet op de kaart staan, ga ik binnen informeren. Daar merk ik een letterbord op waar olijven, Serranoham en zo aangeprezen worden. Mijn enthousiasme tempert snel als ik verneem dat deze enkel gereserveerd worden als de keuken gesloten is. Oink? Dat lijkt me niet echt commercieel denken en ik heb eigenlijk gewoonweg honger, maar ik leg me neer bij de orders.

Uit de lunchkaart val ik voor de taco chicken teriyaki, gevulde taco’s met traaggegaarde kip, pinda-sesamcrunch, koriander en gepekelde rode kool (€ 15). Even vermelden dat er nog geaarzeld wordt over de eggs benedict (€ 13,50), uiteindelijk besluit ik dat dat voor mij toch eerder in de ontbijtcategorie hoort.

We krijgen een aanlokkelijk bord met drie taco’s, zalige teriyaki kip en de beloofde crunch. Het vergt een beetje gefoefel om de kip en de rest wat gespreid te krijgen over de drie stuks zodat je enigszins evenredig gevulde taco’s eet. De smaak nog wat extra boosten doen we met de begeleidende zure room en chilisaus.

Mooi! Lekker! Alleen blijf ik toch met een goestingske zitten na het consumeren van mijn taco’s. Een hapje had dit first world probleempje wellicht verholpen. En om nog een vers gebak als dessert te bestellen ben ik onvoldoende zoetekauw…

Samengevat een stedelijk adresje naar mijn hart! Ik kom graag nogmaals walvissen.

Een reactie achterlaten