Visbistro Mojo

Als beste prijs/kwaliteit vermeld worden in de Gaul&Millau Belux 2016, dat is reden genoeg om bij Visbistro Mojo in de buurt van het Antwerpse Zuid te reserveren voor een lunch. Dat reserveren kan ik enkel telefonisch, iets waar ik mij tegenwoordig steeds minder comfortabel bij voel. Want dan vertrek je naar dat etentje zonder een zwart-op-wit bewijs van de reservatie en net die vrees blijkt bij aankomst in Visbistro Mojo terecht: geen spoor van mijn reservatie. De gastvrouw lijkt overtuigd van haar gelijk, ikzelf (uiteraard) ook. Een valse start. We krijgen als tijdelijke oplossing een plaatsje aan een toog toegewezen – en ik verklap nu al dat het ons daar zo bevalt dat we niet meer verhuizen… Het zonnige meiweer leent zich trouwens perfect tot een terrasje, helaas staat dat op deze hoek van de Kasteelpleinstraat en de Welvaartstraat nog niet opgesteld.

De menukaart bulkt logischerwijs van de vis. Elke dag kun je er kiezen tussen kabeljauw, zeebaars of zeewolf met drie bijgerechten (koolhydraten, groenten, saus), verder ook plateaux fruits de mer en een uitgebreide lijst selecties op het krijtbord. Daarnaast werken ze met themadagen: een gambamenu (€ 28,50 voor drie gangen) op woensdag, een paëllamenu (idem qua prijs) op donderdag.

2016-05-04 12.28.59

Moeilijk!

Het lijkt mij een goed idee om als aperitief een kleine schotel fruits de mer te delen. De basic (€ 32,50 – eigenlijk voor 1 persoon) bevat 2 Gillardeaus, 3 Fines Claires, 3 Zeeuwse Creuses, 2 langoustines, 2 gamba’s, wulken, kreukels, grijze en roze garnalen. De krabbenpoten staan niet bij de omschrijving van deze schotel, desalniettemin smaken ze. Want de versheid van de ingrediënten springt bij Visbistro Mojo meteen in het oog. Het glaasje cava (€ 6) dat we daarbij drinken bevalt eveneens.

2016-05-04 12.39.11

2016-05-04 12.58.01

Dan wordt het nog moeilijker…

De knisperende gamba’s die à la plancha geserveerd worden lonken, maar omwille van die zeevruchten zou nu nog een menu bestellen er wat over zijn. Een alternatieve oplossing vind ik bij de voorgerechten: daar staan tevens gamba’s op gietijzer (4 stuks – € 10,50). Verkocht, in combinatie met de kreeftenkroketten (€ 12,50) van op het bord! Ik geniet van de gamba’s en neem me voor om het volledige gambamenu bij een volgend bezoek op woensdag eens uit te testen. Geen klachten over de kreeftenkroketten, alleen maken die voor mij niet speciaal meer indruk dan een goede huisbereide garnaalkroket.

2016-05-04 13.57.23

2016-05-04 13.58.20Ondertussen zitten we aan de witte wijn. Van op de wijnkaart selecteren we een flesje naar onze meug: Diemersdal Estate, een Grüner Veltliner uit de Durbanville regio (€ 33).

In het verste hoekje van het krijtbord staan enkele gehele vissen met kruiden vermeld die begeleid worden door tomatensla en rozemarijnaardappelen. Doe ons maar een zeebaars (€ 19,50) om te delen! Dit lijkt mij de perfecte laatste gang van een toplunch… Misschien een tikkeltje decadent voor een doordeweekse woensdag, dat geef ik grif toe.

2016-05-04 14.18.04 2016-05-04 14.18.27

Wat een plaatje, die zeebaars… Dezelfde houder en schaal van de fruits de mer wordt gebruikt om dit visje op onze toog te zetten. Bij de begeleiding merken we naast tomaten en aardappelen tevens witte asperges op: een verrukkelijke combinatie. Het genieten blijft voortduren. Ik hou echt van zeebaars: het gevoel van de vis in je mond en tussen je tanden is zo specifiek en tegelijk zalig. De gastvrouw komt als ik ietwat sukkel met fileren vragen of alles lukt en naar wens is. Absoluut, meer dan naar wens zelfs!

Gault&Millau heeft – zoals quasi altijd – gelijk: de prijs-kwaliteitverhouding verbluft. Zo’n zeebaars voor € 19,50, je moet het maar doen. Dankjewel, Johan en Nuria! Bij deze is het reservatiefoutje meer dan vergeven… Een cava van het huis om dat te compenseren helpt vanzelfsprekend om de vergevingsgezindheid wat te bevorderen! :)

Een reactie achterlaten